Washington Post: 5G on valhe

Neville Ray, T-Mobilen teknologiajohtaja, myöntää että tähän mennessä 5G on ollut “merkityksetön.” “Me juhlistimme joitain 5G-julkistuksia — T-Mobile ei, toiset kyllä — mutta ne ovat osoittautuneet varsin merkityksettömiksi”, Ray sanoi. “Jos me aiomme olla rehellisiä, 5G:llä ei ole ollut juuri mitään materiaalista vaikutusta USA:han tähän päivään mennessä.” Hänen väitteensä siitä, että T-Mobile ei juhlistanut 5G-lanseerauksia, kuitenkin, on päinvastaista hänen yrityksensä massiiviselle mainoskampanjalle, jossa näkyy tukiasemasta tulevaa 5G-säteilyä, joka on maalattu pinkiksi. Rayn lausunnot ovat vastaus viimeaikaisiin mediaraportteihin, jotka puhuvat siitä miten 5G on epäonnistunut tarjoamaan suurempia nopeuksia eikä sillä ole varsinaista etua 4G:stä, huolimatta sadoista miljardeista dollareita, jotka tukiasemiin on investoitu.


Kuitenkin telealan kanssa asiat eivät ole siltä miltä ne näyttävät. Vaikka viimeaikaisen mediahuomion tulisikin vahingoittaa telealaa, vaikuttaa siltä kuin teollisuus saattaisi itse olla näiden artikkelien taustalla, tai jos he eivät sitä ole, he ainakin käyttävät näitä uutisia edukseen. Esimerkiksi T-Mobile käytti haastattelua, jolla se puski painetta liittovaltion lainsäätäjien niskoille ja usutti heitä olemaan aggressiivisempia ottamaan pois kunnallisen päätösvallan ja yksilönoikeudet vastustaa tai rajoittaa 5G:n “piensolu”-infraa.

Ray syyttää kuntia 5G:n käyttöönoton hidastamisesta ja 5G:n huonosta toiminnasta. Hän on pyytänyt liittovaltion päättäjiä tulemaan apuun. “Me jatkuvasti tarvitsemme apua lainsäädännön rintamalla, koska se edelleen ottaa liian kauan ja on edelleen liian suuri taistelu niin monella hallintoalueella ympäri maata jotka… kamppailevat meitä vastaan ja estävät infrastruktuurin rakentamista”, Ray sanoi.

Hän on oikeassa. 5G:n vastustus on kasvamassa ja useammat kunnat etsivät tapoja suojella kansaa huolimatta telealan raastupauhkauksista. Mutta kuntia ei voi syyttää. 5G:tä pitää syyttää, koska se epäonnistuu tarjoamaan minkäänlaista todellista etua. Rayn mukaan vaikka ylimääräisiä antenneja asennettaisiin joka kuukausi 2500, 5G:n käyttöönottoon menisi neljä vuotta. Homman pointti? 5G ei tarjoa mitään lisäarvoa huolimatta 100 tuhannesta T-Mobilen 5G-antennista. Cellular Telecommunications and Internet Associationin mukaan, joka on kännykkäteollisuuden lobbausjärjestö, 5G:tä varten tarvitaan 800,000 tukiasemaa jo asennettujen 300 tuhannen lisäksi, jotka ovat 3G:lle ja 4G:lle. 5G-tukiasemainfra, kuten Ray sanoi, asennetaan ennätystahtia.

Jopa telealan ihmiset ja median huipputyypit alkavat epäillä, että 5G-hype ei ole mitään muuta kuin kusetusta. 5G-‘kilpajuoksun’ häviäminen ei enää merkkaakaan, telealan bloggari kirjoittaa että ehkäpä hype 5G:n ympärillä oli kusetusta alunalkaenkin ja että ehkäpä se oli “epätoivoisesti kasvua etsivän teollisuudenalan vedätys”. Jopa Washington Post kutsui 5G:tä “valheeksi” ja Wharton Schoolin professori Kevin Werbach kirjoitti että “5G-kilpa on myytti.”

5G:n arvoa nopeudella mittaavat eivät todennäköisesti tule löytämään lisäarvoa, koska 5G ei ole tekemässä asioista nopeampia. Latausnopeuksien pienentääminen ei kykene maksamaan infrastruktuurin kustannuksia, jotka ovat miljardia dollareita vuosittain. Se millä kaikki tämä maksetaan on datalla. 5G kasvattaa kaistan leveyttä siirtämään enemmän dataa, jolla tuetaan esineiden internetiä (Internet of Things, IoT), fyysisten esineiden verkkoa — “esineiden” — joissa on sensoreita, softaa ja muita teknologioita, joiden tarkoitus on ottaa yhteys ja siirtää dataa muihin laitteisiin ja systeemeihin internetin yli. IoT aikoo langattomasti yhdistää 50 miljardia laitetta lisää, ja dataa kerätään pääosin tekoälyn, valvonnan ja seuraavan “ihmisten” version käyttöön — olentojen jotka ovat osittain ihmisiä ja osittain koneita.

Todellakin, meille on myyty valheita. 5G:n suurempi tiedonsiirtonopeus on väärää hypeä, jonka tarkoitus on harhauttaa kuluttajien huomio pois orwellilaisesta todellisuudesta. Se pitää silmämme kiinni puhelimissamme ja koukussa ostamaan yhä vain enemmän langattomia laitteita, jotka alunperin olivat hienostunut markkinointistrategia jota tarkoituksella kutsuttiin “älykkääksi”, joka samalla teki meistä tyhmiä.

Lähde:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.