Päivitetty lista kännyköistä, jotka säteilevät laittoman paljon

Varoittelu lääketieteen ammattilaisilta ja tutkijoilta kännyköiden ja langattomien laitteiden säteilylle altistumisesta ei ole mitään uutta. Kännykkäoikeusjutut ja puhelimien poisvedot markkinoilta eivät myöskään ole pelkästään amerikkalainen ilmiö (katso 1, 2). Phonegate Alert Team yrittää kasvattaa tietoisuutta altistusriskeistä ja kännyköiden liiallisesta säteilemisestä käydyistä oikeusjutuista (katso 1, 2, 3). He ovat päivittäneet listaansa sallitut rajat ylittävistä puhelimista Ranskassa.

Environmental Health Trustin artikkelista:


Phonegate Associationin päivitys: Ranskalainen lista kännyköistä, jotka säteilevät yli sallittujen rajojen

Phonegate Alertin lista, päivitetty lokakuun 1. 2020

Tähän päivään mennessä 24 eri kännykkämallia on joko vedetty pois Ranskan markkinoilta tai on joutunut päivittämään Specific Absorption Rate (SAR) -ohjelmistonsa. Viimeisin testattu älypuhelin, jonka SAR-arvo oli 3.48 W/kg, oli Nokia 7 Plus. Valmistaja HMD GLOBAL OY sai sakkoja 7,500 euron edestä.

Tämä informaatio on peräisin Phonegate Alertilta. Alkuperäiseen lähteeseen pääset klikkaamalla tätä, ja rekisteröidy jotta saat päivityksiä heiltä. 

Klikkaa tästä ladataksesi listan.

Mikä ihmeen Phonegate?

Raastupadokumenttien mukaan Ranskan kansallinen säteilyviranomainen (Agence Nationale des Fréquences, ANFR) paljasti, että useimmat kännykät ylittävät valtion asettamat säteilyrajat kun niitä testataan normaalikäytön mukaisesti, lähellä kehoa. Valmistajia ei vaadita testaamaan puhelimiaan paidan tai housuntaskuissa pitämisen varalta. Ranskan valtio testasi satoja kännyköitä vuonna 2015, ja osoittautui että yhdeksän kymmenestä puhelimesta ylittää valmistajan ilmoittamat testien avulla selvitetyt säteilymäärät, kun niitä testataan uudelleen asennoissa, joissa puhelin on kontaktissa kehon kanssa. Valtio oli kieltäytynyt paljastamasta kokeiden tuloksia ennen oikeusjutun mukanaan tuomaa painostusta. Kesäkuun 1. päivänä 2017 ANFR postasi yksityiskohdat merkistä, mallista ja testituloksista jokaisesta testatusta puhelimesta kuukausia kestäneen oikeusjutun jälkeen, jonka osapuolena oli ranskalainen lääkäri tohtori Marc Arazi. Arazin pyyntö saadat tiedot itselleen aluksi evättiin.

Paistateltuaan uutisotsikoissa ympäri Ranskaa Arazi ja hänen kollegansa olivat ottaneet käyttöön nimen “PhoneGate” kuvaamaan tilannetta, koska se on verrattavissa “Diesel Gateen” — Volkswagenin päästösaagaan. Devra Davis, PhD, Environmental Health Trustin johtaja selitti, “Volkswagenin autot pääsivät läpi päästötestistä, kun niitä testattiin laboratorio-olosuhteissa, mutta kun autot ajoivat tien päällä, ne päästivät paljon enemmän pakokaasuja. Samaan tapaan, jokainen näistä kännyköistä ‘läpäisi’ laboratorion SAR-säteilytestit. Nämä puhelimet ovat lain mukaan sallituissa rajoissa. Kuitenkin, nämä puhelimet testattiin tavoilla, joilla ihmiset oikeasti käyttävät niitä oikeassa elämässä, esim. pitävät housuntaskuissa tai rintaliiveissä. Absorboituneen säteilny määrä kehoon ylitti sallitut rajat.” Professori Om Gandhin vertaisarvioitu tutkimus kävi läpi ANFR:n dataa puhelinkokeista, ja löysi puhelimia, jotka kykenevät emittoimaan säteilymäärän, joka on 11 kertaa amerikkalaisen FCC:n asettamien rajojen ja 3 kertaa Ranskan rajojen verran yhdeksän puhelimen tapauksessa kymmenestä. Lue lehdistötiedote.


Activist Post raportoi tasaisesti vaarallisesta teknologiasta. Lisätietoja saat arkistoista sekä näiltä sivuilta:

Lähde:

https://www.activistpost.com/2020/10/list-of-cell-phones-non-compliant-with-rf-safety-standards-removed-or-updated-in-france-phonegate.html

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.