Elämää vuonna 2050: Neljä skenaariota Euroopalle

Forum for the Future on kehittänyt neljä skenaariota vuodelle 2050, jotka kuvaavat miltä kestävät elämäntyylit voisivat näyttää ja eri tapoja joilla saattaisimme niihin päästä. Nämä perustuvat SPREAD 2050 -tutkimusprojektiin, ja ne ovat osa kolmivuotista tutkimusprojektia nimeltä EU Innovate, joka kysyy mitä vaadittaisiin Euroopan laajuisen kestävän kehityksen innovaation aikaansaamiseksi, joka alkaisi ihmisistä ja yhteisöistä.

Me tarkastelimme näitä neljää skenaariota vuodelle 2040 ymmärtääksemme kuinka voisimme leikata nykyisen elämäntyylimme vaikutusta Eurooppaan 80%:lla. Kysyimme mitä voisimme oppia laajoista eurooppalaisista piirteistä ja kansalaisen roolista jokaisessa näissä.

Neljä skenaariota ovat:

  • Singulaariset SuperVoittajat
  • Yhteisvaurauden Hallinnointi
  • Lokaalit Luupit
  • Empaattiset Yhteisöt

Tässä tiivistämme joitain havaintoja jokaisesta skenaariosta, tutkien eroja elämäntyyleissä, taloudessa, yhteiskunnassa, hallinnossa, identiteetissä ja muutoksen ajureissa näissä maailmoissa.

Singulaariset SuperVoittajat – Globaalisti suuntautunut Eurooppa jolla on ylhäältä-alas -hallintomalli

[Klikkaa suurentaaksesi]

Yhteisvaurauden Hallinnointi – Globaalisti suuntautunut Eurooppa jolla on alhaalta-ylös -hallintomalli

[Klikkaa suurentaaksesi]

Lokaalit Luupit – Lokaalisti suuntautunut Eurooppa jolla on ylhäältä-alas -hallintomalli

[Klikkaa suurentaaksesi]

Empaattiset Yhteisöt – Lokaalisti suuntautunut Eurooppa jolla on alhaalta-ylös -hallintomalli

[Klikkaa suurentaaksesi]

Mitä muuta luulette että voisi tapahtua jokaisessa skenaariossa?

Tässä kuussa Citizen Innovation -tutkailussamme keskustelemme siitä miten kansalaiset luovat muutosta, kuinka voimme miettiä uusiksi hallintoa, minkälaisia rooleja kansalaiset voivat esittää maailmalle jossa elämä voi ylläpitää itseään, ja mitä vaaditaan paradigmanmuutokselta. Tämä artikkeli on kansalaisten rooleista kertova sarja jossa puhutaan tulevaisuudesta. Se on julkaistu täällä. Jos haluat kuulla enemmän, ota yhteyttä Corinaan (c.angheloiu@forumforthefuture.org) ja Louiseen (l.armstrong@forumforthefuture.org). Tehdään tästä yhdessä vallankumous. // #citizeninnovation

SPREAD Sustainable Lifestyles 2050 oli Euroopan Komission rahoittama projekti, ja sen skenaariot ovat Demos Helsingin kehittämiä (www.demoshelsinki.fi). Lisää alkuperäisistä skenaarioista tämän linkin takaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.