Mafian ja Wall Streetin samankaltaisuus paljastuu

Kaikkein suurin yhtäläisyys Mafian rikollisperheeseen ovat rikokset itsessään: ne ovat tunteettomia ja ne vain eivät lakkaa. Sen 3 miljardin dollarin lisäksi mitä JPMorgan maksoi sovitellakseen sekä rikollisia että siviilijuttuja liittyen Madoffiin, alla on lisäksi lista JPMorganin tekosista, pelkästään neljän vuoden ajalta.

Huhtikuussa 2011, JPMorgan Chase suostui maksamaan 35 miljoonaa dollaria sovitellakseen syytteet siitä että se oli yliveloittanut armeijan suorittavia heidän asuntolainoistaan vuoden 2008 Service Members Civil Relief Actin ja Housing and Economic Recovery Actin vastaisesti.

Maaliskuussa 2012 JPMorgan Chase maksoi hallitukselle 659 miljoonaa sovitellakseen syytteet siitä että se oli veloittanut veteraaneilta salaisia maksuja asuntolainojen uudelleenjärjestelymaksuina.

Lokakuussa 2012 JPMorgan Chase maksoi 1,2 miljardia dollaria sovitellakseen väitteet että se, yhdessä muiden pankkien kanssa, vehkeili asettaakseen debit- ja luottokorttien palveluvälitysmaksut tietylle tasolle.

Tammikuun 7. päivänä 2013 JPMorgan Chase ilmoitti että se oli suostunut sovittelemaan Office of the Controller of the Currencyn (OCC) ja Federal Reserve Bankin kanssa syytteet siitä että JPM olisi syyllistynyt sopimattomiin ulosottotoimenpiteisiin.

Syyskuussa 2013 JPMorgan Chase suostui maksamaan 80 miljoonaa dollaria sakkoina ja 309 miljoonaa dollaria palautuksina asiakkaille, joita pankki velotti luotonvalvontapalveluista joita pankki ei koskaan tarjonnut.

Marraskuun 15, päivänä 2013 JPMorgan Chase ilmoitti että se oli suostunut maksamaan 4,5 miljardia sovitellakseen syytteet siitä että se oli huijannut sijoittajilta rahaa asuntolainapohjaisiin johdannaisiin vuosina 2005-2008.

Joulukuun 13. päivä 2013 JPMorgan Chase suostui maksamaan takaisin 79,9 miljoonaa euroa sovitellakseen Euroopan komission syytteet laittomaan benchmark-korkotasojen säätämiseen.

Helmikuussa 2012 JPMorgan Chase suostui maksamaan 110 miljoonaa dollaria sovitellakseen syytteet siitä että se oli yliveloittanut asiakkaitaan tilinylitysmaksuina.

Heinäkuussa 2013 JPMorgan Chase maksoi 410 miljoonaa dollaria Federal Energy Regulatory Commissionille sovitellakseen syytteet sähkön hinnan manipuloinnista Kalifornian ja keskilännen markkinoilla.

Marraskuun 19. päivä 2013 JPMorgan Chase suostui maksamaan 13 miljardia dollaria sovitellakseen USA:n oikeusministeriön, FDIC:n, Federal Housing Financing Agencyn, Kalifornian, Delawaren, Illinoisin, Massachusettsin ja New Yorkin osavaltioiden syytteet petoksesta asuntolainapohjaisilla arvopapereilla.

Marraskuussa 2012 JPMorgan Chase maksoi 296 miljoonaa dollaria SEC:lle sovitellakseen syytteet väärin esitetyistä tiedoista sen asuntolainaportfolion velkarästeistä.

Joulukuussa 2013 JPMorgan Chase maksoi 22 miljoonaa dollaria sovitellakseen syytteet siitä että pankki vaati asunnonomistajilta kalliita ja tarpeettomia tulvavakuutuksia, joiden asuntolainoja pankki hallitsi.

 

Lähde: Wall Street on Parade

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.