Maavarannot yhteisresurssina

Oheisessa artikkelissa puhutaan maavarannoista yhteisresurssina. Yhteisöillä on mahdollisuus kerätä resurssit yhteen ja omistaa omat maansa, ja tästä aiheutuu yhteisölle hyötyä, erityisesti asumisen hinnan laskuna.

Yhteisömaavarannot, urbaani maareformi ja yhteisvauraus on kolmeen artikkeliin jaettu. Se kattaa eri yhteyksien aspektit ja tarjoaa ”pikakurssin” yhteisömaavarantoihin, osuusmaapankkeihin ja kuinka ”käytännön maareformi voidaan systemaattisesti toteuttaa palautettaessa maa yhteisvauraudeksi”

Ensimmäinen artikkeli “Affordability Locked In,” tarkastelee ongelmia joita kohtaamme asumisessa. Artikkeli esittää, että yhteisömaavarannot ovat mahdollinen malli, ja esittää yksityiskohtia siitä kuinka monet onnistuneimmat yhteisömaavarannot Pohjois-Amerikassa ovat menestyneet.

Toinen artikkeli, ”The Best of Three Worlds,” tarkastelee keskinäistä asunnonomistusta ratkaisuna asumisongelmaan, joka yhdistää yhteisömaavarantojen, asukasosuuskuntien ja maanomistajaosuuskuntien parhaat puolet.

Tarjoten esimerkkejä ja taustadataa, raportti menee syvälle yksityiskohtiin näissä asumisvaihtoehdoissa. Kuten se sanoo, ”Malli pitää asumisen pysyvästi halppana samalla kun se antaa nykyisille jäsenasukkaille insentiivin ylläpitää heidän asuinpaikkaansa ja ottaa osaa niin paljon kuin he kykenevät kollektiivisen velan maksuun”.

Kolmas artikkeli, ”The Cooperative Land Bank: a Solution in Search of a Home,” esittää, että yksinoikeudelliset omistuksen muodot keskittävät vaurauden harvojen käsiin monien kustannuksella. Osuuskuntamaapankit, jotka tohtori Shann Turnbull on suunnitellut, ovat tapa ”kääntää yhteisön vaurauden ja vastuun eroosio”, ja se luo tavan siirtää omistus, vauraus ja vastuu paikallisten asukkaiden käsiin.

 

Lähde: Shareable

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.