Elämä ilman rahaa

Raha ei ole enää sen symboli minkä arvoinen joku asia on. Rahaa ei edes ole olemassa enää. Raha on vain ykkösiä ja nollia tietokoneessa. 97% ellei enemmänkin kaikesta maailman rahasta on elektronista. Ei ole väliä onko se paperisena, kolikoina vaiko sähköisenä. Ihminen ei voi syödä rahaa. Raha on vain ihmiskunnan mielessä oleva ajatus. Ja tätä ajatusta käytetään massojen hallitsemiseen tällä planeetalla. Koska kovin moni uskoo että raha on alfa ja omega, että raha tekee ihmisen onnelliseksi ja että rahaa tarvitaan ostamaan kaikkea sitä mitä he haluavat, rahalla on se asema mikä sillä on yhteiskunnassa. Ihmiset raatavat niska limassa palvellakseen rahajärjestelmää. Mutta se järjestelmä ei palvele heitä.

Me voimme saada tämän maailman pyörimään todella paljon paremmin ilman rahaa. Raja (ja omistusoikeus) on yksi suurimmista kestävän kehityksen esteistä tällä planeetalla. Niin moni hyvä keksintö on jäänyt pöydälle koska suurkorporaatio on ostanut patentin, tuhonnut keksinnön, tai yksinkertaisesti pelannut keksijän ulos markkinoilta paremmalla keksinnöllä. Jos olet koskaan omistanut auton, olet varmaan käyttänyt sitä korjaamolla. Autoa ei voi saada kestämään, mikään ei ole tehty kestämään tässä järjestelmässä, koska jos niin kävisi, ihmisillä ei olisi enää töitä ja koko talousjärjestelmä sellaisenaan romahtaisi.

Maailmassa on mahdollista elää ilman rahaa.

http://areena.yle.fi/tv/988855

Onko onni mahdollista rahattomana? Saksalainen 68-vuotias Heidemarie Schwermer on pärjännyt ilman rahaa 14 vuotta. Hän elää täyttä ja antoisaa elämää eikä murehdi tulevaa.

Dokumentilla on oma verkkosivu:
http://livingwithoutmoney.org

Heidemarien oma sivu:
http://www.heidemarieschwermer.com/

Heidemarien tarina on inspiroinut muitakin kokeilemaan rahatonta elämää, ja nykyään heillä on oma saittikin tälle: http://moneyless.info/

Myös suomalaisia on mukana rahattomassa liikkeessä. Tomi Astikainen on kirjoittanut kirjan The Sunhitcher jossa hän kertoo elämästään ilman rahaa. Mies tykkäsi reissata, ja jackkerouacmainen kuvaustyyli erottuu edukseen.

https://astikainen.wordpress.com/

Itse kirja:
https://astikainen.files.wordpress.com/2014/06/sunhitcher-the-tomi-astikainen-v2.pdf

ja suomeksi:
https://astikainen.files.wordpress.com/2014/06/aurinkoliftari-ebook.pdf

 

Muita linkkejä:

http://copiosis.com/how-to-run-human-societies-without-money/

http://www.worldsocialism.org/spgb/subject/moneyless-society

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.