Tämä paikallisvaluutta on suunniteltu parantamaan paikallistaloutta

KANSALAISKOLLEKTIIVI Glasgow Pound Working Group (GPWG) etsii keinoja toteuttaa kaupunginlaajuinen yhteisövaluutta rakentaakseen vahvemman paikallistalouden ja antamaan luoton takaisin ihmisten käsiin.

Aloite toimii muiden ryhmittymien kuten New Economics Foundation thinktank, Castlemilk Timebank,yhteisöllinen tietotaidon jakoryhmä ja People’s Bank of Govanhill kanssa yhdessä.

Pidettyään konferenssin otsikolla People Powered Money: Building a community currency for Glasgow jota Glasgowin kaupunki tuki, ryhmä on kutsunut ihmisiä tapahtuhmaan helmikuun 2. päiväksi 2017 kehittämään ideoita paikallistalouden edistämiseksi paikallisvaluutalla.

Puhuessaan CommonSpacessa GPWG:n edustaja sanoi: “Ympäri maailman yhteisöryhmät ovat ‘ottamassa talouden takaisin omiin käsiinsä’ ja suunnittelevat uudelleen rahan jotta se palvelisi paremmin heidän tarpeitaan.

“Me haluamme näyttää kaikille kuinka monia eri muotoja yhteisövaluutat voivat saada, sekä mitä yhteistä niillä kaikilla on — auttaaksemme ihmisiä saamaan takaisin tiedon ja vallan talouksistamme pois suurpankeilta ja suunnittelemaan vaihtojärjestelmämme tasapainoisempaa, kestävämpää ja yhteenliittyneempää yhteiskuntaa varten.

“Me haluamme sinun inspiroituvan paikallistalousaloitteiden menestyksestä Skotlannissa ja muualla ja sitten ottaa osaa omilla ideoillasi siihen kuinka me voisimme työskennellä yhdessä miettiäksemme Glasgow’n rahajärjestelmän uusiksi. ”

Kaupungin sisällä olevia muita esimerkkejä tarkastellessa, Skotlannissa ja muualla Britanniassa, ryhmä sanoo että paikallistalous on avain monien alueiden uudistamiseen jotka kärsivät investointien puutteesta. Ensi vuoden tapahtumasta ihmiset löytävät Theory of Change (ToC) -workshopit jotka auttavat heitä ajattelemaan niitä lopputuloksia joita he haluavat luoda kaupunkiin.

Esimerkiksi Bristolin punta oli Britannian ensimmäinen kaupunginlaajuinen paikallisvaluutta ja sitä käytetään tällä hetkellä maksamaan liiketoimintaveroa, kunnallisveroa, sähkölaskuja ja junalippuja. Valuutan vuoden 2012 julkaisun jälkeen lähes 2 miljoonaa Bristolin puntaa on pantu kiertämään paikallistaloutta kasvattamaan.

 

People Powered Money event, Glasgow 2016 käyttäjältä Ailie Rutherford palvelussa Vimeo.

Lähde:

https://www.commonspace.scot/articles/10010/glasgow-group-puts-money-where-its-mouth-alternative-currency

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.