Yhteiskuntamme kärsii samoista oireista kuin Rooman imperiumi ennen romahdusta

Samalla tavoin kuin sivilisaatioiden tuhoutuessa ennen muinoin, nykyinen yhteiskuntamme saattaa olla ajautumassa kohti romahdusta. Oikeilla aineksilla länsimainen maailma saattaa joutua omien laitteittensa uhriksi ja elämä nykymuodossaan saattaa loppua. Hyytävin osuus on, että me näemme samoja merkkejä nyt kuin jotka näkyivät juuri ennen Rooman valtakunnan tuhoa.

Tutkijat sanovat,

“Kaksi tärkeää piirrettä ilmenee yhteiskunnissa jotka ovat romahtaneet. Resurssipula joka johtuu ympäristön kantokyvyn kuormittumisesta ja yhteiskunnan taloudellinen kerrostuminen Eliittiin ja Massaan.”

Kun yhteiskunta on eriarvoinen, romahdus on lähes väistämätön. Yläluokkien kuluttaessa liian paljon, maallikot näkevät nälkää. Työväenluokalla on rajalliset resurssit. Tämän lisäksi, koska eliitin ei tarvitse tehdä töitä, se on tämän ongelman koskemattomissa. Yläluokka jatkaa epäoikeudenmukaista kuluttamista saaden ongelman paisumaan suuremmaksi ja suuremmaksi, liikkuen kohti romahdusta.

Kuten voit helposti ymmärtää, resurssit jatkavat kulumistaan. Teknologiat, jotka on suunniteltu säästämään energiaa, kuluttavat energiaa prosessin aikana. Polttoainetehokkuuden kasvu voi tuntua hyvältä asialta, mutta se tuo myös lisää autoja teille, raskaampia kulkuneuvoja ja suuremmilla nopeuksilla. Tämä kasvattaa energiankulutusta ja kumoaa saavutetut hyödyt jotka polttoainetehokkuus on alunperin saanut aikaan.

Tämä kaikki on kiinnostavaa, mutta miten me olemme tulleet päätelmään yhteiskunnan romahtamisesta?

Human and Nature Dynamical (HANDY), jota tutkijat käyttävät, faktoroi dataa kuten syntyvyys, luokka ja resurssit luodakseen matemaattisen yhtälön joka näyttää lopputuleman kohdallamme. NASAn Goddard Space Flight Center sponsoroi tutkimusta jota johti National Science Foundation:n Safa Motesharrei.

“Lyhyt katsaus romahduksiin osoittaa ilmiön olevan läsnä kaikkialla, sekä sen laajuuden, jolla kehittyneet, monimutkaiset ja voimakkaat yhteiskunnat ovat alttiita romahdukselle.”

Tuomiopäivän profeetat tekevät jo ylitöitä tämän tiedon kanssa. Vaikka tällä hetkellä tuho on näköpiirissä, voimme muuttaa tulevaisuudessa siintävää hätäämme. NASAn mukaan tärkeimmät avaimet selviytymiseen pyörivät taloudellisen tasa-arvon ja luonnonvarojen säilyttämisen ympärillä.

Romahdukset voidaan välttää mikäli luonnon loppuun kuluttaminen vähenee ja resurssit käytetään viisaasti ja tasapuolisesti. Vaikka imperiumit ovat romahtaneet mikä heijastelee nykyistä elämäntyyliämme, on aikaa muuttaa tapamme elää.

Aina on ollut toivoa tulevasta, mikäli vain teemme oikeita päätöksiä.

 

Lähde:

http://themindunleashed.com/2017/01/society-roman-empire-collapse.html

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.