Yhteisen hyvän talous

http://www.ucl.ac.uk/global-governance/ggi-events/christianfaber

Yhteisen hyvän talous (The Economy for the Common Good, http://www.ecogood.org/en ) on kattava malli joka tarjoaa vaihtoehdon kahdelle suurelle historiallisesti tärkeälle systeemille, ”kapitalismille” ja ”kommunismille”.

Tämänhetkinen ekologinen, sosiaalinen ja ekonominen kriisi vaatii rohkeita ja vahvoja visioita ja ihmisiä, jotka aktiivisesti osallistuvat kestävän tulevaisuuden kehittämiseen. Siinä mielessä yhteisen hyvän talous -liike pitää itseään alkuunpanijana ja inspiroijana pitkän ajan muutokselle.

LIIKE TIIVISTETTYNÄ

– Taloudellinen menestys tällä hetkellä mitataan monetaaristen indikaattorien kuten bruttokansantuotteen ja muiden taseessa näkyvien lukujen avulla. Onnistumista ei mitata ihmisten tarpeiden, elämän laadun tai perimmäisten arvojen tyydyttymisellä. Mittarit liittyvät vahvasti vain rahassa mitattavaan omaisuuteen. ”Yhteisen hyvän tuote” ja ”Yhteisen hyvän tase” tulevat perustavanlaatuisella tavalla muuttamaan tätä vääristynyttä ajattelua ja käytäntöjä.

– Yksipuolinen talousajattelu korvataan holistisella ja alojenvälisellä lähestymistavalla, jossa ehdotukset perustuvat tieteelliseen ja empiiriseen tutkimukseen: peliteoriaan, neurobiologiaan, sosiaalipsykologiaan, filosofiaan jne.

– Se on avoin ja evolutionaarinen lähestymistapa, joka alleviivaa kokemuksellista oppimista ja se avoimesti integroi elementtejä muista samanlaisista lähestymistavoista, kuten solidaarisuustalous, talousdemokratia, degrowth, sininen talous, hoivatalous, lahjatalous ja monet muut.

http://www.ecogood.org/en

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.