Vertaistuotannon haasteet ja mahdollisuudet työvoimalle ja ammattiyhdistyksille

Tämä käytännemuistio käsittelee uuden työn muotojen, jotka ovat organisoitu hajautettujen digitaalisten verkostojen kautta internetin välityksellä, vaikutusta työvoimalle ja ammattiliitoille.

Kirjoittajat keskittyvät ’yhteisvaurauteen perustuvaan vertaistuotantoon’, mutta käsittelevät myös kiistanalaisempia aiheita kuten ’alustakapitalismia’ (kuten Uber ja AirBnB). Nämä uudet tuotannon ja työn muodot ovat todella vaaraksi ammattiyhdistysliikkeelle ja työntekijöille. Tutkimustulosten mukaan on olemasa näyttöä suorasta yhteydestä prekaarin työn, uudenlaisen työttömyyden ja näiden nousevien tuotannon ja työn muotojen välillä.

Tämän muistion tarkoitus on alleviivata myös mahdollisuuksia joita vertaistuotannon nousu tarjoaa työväenliikkeelle ja työntekijöille uuden aallon osuuskuntajärjestöjen muodossa, jotka voivat luoda ”ei-alisteisen työvoiman”. Voit lukea täyden raportin alla, tai katsella otsikot läpi ja kommentoida Commons Transition Wikissa.

The Emergence of Peer Production Challenges and Opportunities for Labour and Unions by P2P Foundation on Scribd

Lähde:

https://blog.p2pfoundation.net/the-emergence-of-peer-production-challenges-and-opportunities-for-labour-and-unions/2017/03/31

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.