Vaihtoehtovaluuttojen tärkeys

Vallassaolijoiden keskuudessa on ollut kasvavaa liikehdintää käteisettömän yhteiskunnan puolesta. Se on saanut alkunsa muutamien mielipiteiden pohjalta, kuten keynesiläisen sosiopaatin ja apostaatin Ken Rogoffin hengentuotteista. He haluavat nähdä käteisen eliminoituna tai loppuun asti verotettuna erilaisilla maksuilla. Se suututti heitä niin paljon, kun he eivät kykene monitoroimaan käteissiirtoja ja kykene varastamaan rahojamme maksaakseen heidän epäonnistuneita elvytysohjelmiaan, bailouttejaan ja inflatointiaan. He haluavat myös sanoa, että olisi helppoa asettaa veroja joilla maksatetaan mikä tahansa ohjelma, jos hallitus kykenisi yksinkertaisesti pääsemään suoraan käsiksi tiliisi. Kuinka tämä aivan selkeästi kommunistinen ehdotus voi saada näin paljon palstamillimetrejä mediassa, on käsittämätöntä. Pankit ovat jo efektiivisesti osa hallitusta, nyt he haluavat periaatteessa antaa totaalisen kontrollin muille. Miksei suoraan kansallisteta koko pankkiteollisuutta ja tehdä siitä hallituksen monopolit? Se on nyt mitä käytännössä nämä terroristit ja tyrannit ajavat. Nyt Financial Times on julkaissut artikkelin jossa ajetaan ”barbaarisen muinaisjäänteen” kieltämistä, tapa jolla Keynes viittasi kultaan.

Maailmassa on jo joitain maita jotka ovat aika tehokkaasti käteisettömiä. Käteistä on epäkätevää käyttää Pohjoismaissa, ja kun eräs ystävä kävi Amerikassa, hän tuskaili käteisen käytön tarpeesta, erityisesti kolikoiden. Suurin osa tästä muutoksesta tulee Pohjoismaiden teknologiapakkomielteestä. Siirtymä on ollut vähemmän hallituksen sanelemaa mitä Euroopassa ja USA:ssa ehdotetaan. Se on silti arveluttavaa, ja sen tulisi sitä ollakin. Kiitettävästi bitcoin on nyt auttanut pitämään yllä elektronista maksujärjestelmää. Voidaan kuitenkin mietiskellä mitä tapahtuisi, jos sähköverkko menisi matalaksi pitkäksi aikaa. Käteisestä tulisi yhtäkkiä todella arvokasta.

Mutta miten me voimme taistella tätä kehitystä vastaan? He tulevat yrittämään kaikkensa jotta tämä kehitys saataisiin ajetuksi läpi. Ja kuinka me voisimme myös heikentää ja supistaa hallintoa? Aivan aluksi, käteisen käyttäminen on helpoin tapa. On hyvin mahdollista että jonain päivänä käteisellä on suurempi arvo kuin bittirahalla. Todellakin, jos hommat olisivat kunnollisia, paperidollarin tulisi olla noin 10 kertaa sen arvoinen kuin elektroninen dollari. Jo nyt bensa-asemilla on käteinen etusijalla, mutta se johtuu suurimmaksi osaksi luottokorttien käytöstä aiheutuvista maksuista. Joten käteisen pitäminen käsillä fyysisesti antaa paljon etua.

Toinen hieno valinta on arvometallit. Hopea on halvempaa ja käytännöllisempää useimmille ihmisille, mutta kulta on myös tärkeäää. Aiemmin on tullut kirjoitetuksi hopean tärkeydestä ja miten valita mitä ostaa. Hopea ja kulta ovat paljon vahvempia kuin käteinen, ja paljon kestävämpiä pitkällä aikavälillä, vaikka ne saattavat kohdata manipulaatiota ja niiden hinta saattaa muuttua dollareissa. Hopealla ja kullalla on historiallinen arvo ja tunnettuus myös nykypäivänä, huolimatta Mark Dicen videoista. Ne ovat paljon kestävämpiä kuin käteinen, joka tekee niistä ylivertaisen Paska-Osuu-Tuulettimeen -tyyppisessä skenaariossa.

Bitcoin, tottakai, on kasvava vaihtoehtovaluutta joka yhdistää arvometallien ja elektronisen rahan hyödyt. Sillä on muutama ilmiselvä haitta (sitä ei voi käyttää jos sähköt menevät poikki), mutta se on hyvä valinta. Se on laskenut hieman viimepäivinä (koska dollari on vahvistunut ja forkkauskriisin takia), mutta se pysyy vahvana ja kykenevänä. Sillä on laaja hyväksyntä libertaarissa yhteisössä New Hampshiressa JA paikallisten yritysten keskuudessa. Hyvä määrä yrityksiä hyväksyy bitcoinin, vaikka suurin osa ei pidä tileistään kirjaa bitcoinissa sen volatiiliuden takia.

 

Bitcoin_logo.svg

 

Päittäinen vaihtokauppa on vaikeampaa, mutta käytännöllinen vaihtoehto. Voit vaihtaa pellillisen keksejä automatkaan jolla pääsee kauppaan. Minkäänlaista rahaa ei käytetä, tuotteita ja palveluja vaihdetaan suoraan. Tämä ei aina välttämättä ole ratkaisu, mutta se auttaa.

Kun käytät näitä vaihtoehtoisia valuuttoja, jopa käteistä, pienennät dollarin arvoa, vaikkakin pienellä tavalla. Näin tekemällä teet siitä vaikeampaa hallitukselle maksaa asioista. Jokainen inflaation jyvä tekee heidän pakottamisestaan kalliimpaa. Tottakai heillä on kyky vain luoda valuuttaa niin paljon kuin heidän tarpeensa ovat, mutta tulee aika jolloin ihmiset alkavat kyseenalaistaa tämän, ja silloin se ei enää ole kestävää. Käyttämällä vaihtoehtovaluuttoja pääsemme tuohon aikaan nopeammin. Vaihtoehtovaluuttojen käyttäminen on vallankumouksellinen teko.

Toinen syy on, että suurinta osaa tästä vaihdannasta ei voida monitoroida mitenkään helpolla tavalla. Bitcoinissa on kyllä mahdollisuutensa tulla tunnistetuksi, mikäli osoitteesi on julkisesti yhteydessä henkilöllisyyteesi, mutta se asia ei ole niin paha kuin sähköisessä rahassa, ja se on enemmän tai vähemmän oma valinta julkistaa oma henkilöllisyytensä.

Yhdessä nämä syyt vaihtoehtovaluuttojen käyttämiselle tuovat vallan takaisin meille. Hallituksella tulee olemaan vaikeampaa hallita meitä, varastaa vaurauttamme veroilla ja inflaatiolla, jatkaa sen barbaarisia tapoja. Vaikka yhdellä yksilöllä ei olisikaan paljoa vaikutusta, kaikkien ponnistelujen yhteisvaikutuksella on. Ja se ei maksa paljon mitään käyttää vaihtoehtovaluuttoja. Pientä epäkäytännöllisyyttä voi esiintyä, mutta jos se on hinta joka pitää maksaa askeleesta kohti vapautta, silloin se on sen arvoista. Tämä tarkoittaa myös, että on tärkeää antaa insentiivi vaihtoehtojen käytölle ja kannustaa siihen.

Kannustamme kaikkia vetäytymään eleltronisesta ja paperisesta FIAT-valuutasta. Sen ei tarvitse olla kaikki kerralla. Aloittaaksesi voit asettaa rajan tilillesi tiettyyn summaan. Pidä loput käteisenä, metalleina ja bitcoinina. Asiaan liittyy ilmiselviä turvallisuuskysymyksiä, ja niitä tulee analysoida erikseen. Paras tapa välttää varkaus on jättää kertomatta kenellekään mistään ja antaa kämpän olla normaali tai sotkuinen, ei ainakaan näyttää siltä että siellä säilytetään kultaa ja hopeaa ja käteistukkoja. Varkaat ajattelevat yleensä saavansa uhriltaan jotain, ja heillä on pohjatietoa siitä että kämpässä on jotain, tai siellä voisi olla jotain. Kassakaappi voi olla vahva, mutta se on myös näkyvä. Kenkäparissa ei ehkä ole lukkoa, mutta aina kenkien ei oleteta sisältävän arvoesineitä. Kavereille ja ystäville voi tulle hinku kertoa hopeasta ja käteisestä, mutta kannattaa jättää kertomatta. Se ei ole sen arvoista. Joskus ystävien kanssa voi puhua hopeasta, ja silloinkin kannattaa välttää suoraan vastaamasta kysymykseen missä sitä säilyttää.

Askel askeleelta voit muuttaa suuremman osan vauraudestasi ja käymästäsi kaupasta vaihtoehtoihin. Ja ole valmiina hyväksymään vaihtoehdot kannustaaksesi niiden käyttöä. On tärkeää pitää tileistä kirjaa vaihtoehdoissa. Jos käytät vain bitcoinia, ja se muunnetaan takaisin ”viralliseksi valuutaksi”, tämä osittain lyö vastaan tavoitetta. Aloita yhdellä tilitapahtumalla viikossa, ja nosta siitä tasoa ylöspäin. Jokainen pieni askel vie meidät kohti rajoitettua tai olematonta hallintoa.

 

Lähde:

https://jewishlibertarians.wordpress.com/2015/08/28/the-importance-of-alternative-currencies/

 

One thought on “Vaihtoehtovaluuttojen tärkeys”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.