Talouden uudet muodot -kollokvio Jyväskylän yliopistossa

Jyväskylän yliopisto järjesti commons/yhteisvaurausseminaarin vuonna 2014. Video tilaisuudesta on alla.

https://www.jyu.fi/ajankohtaista/arkisto/2014/03/tapahtuma-2014-03-21-14-53-51-470440

Jyväskylän yliopiston Yhteiskuntatieteiden ja filosofian laitos järjestää Talouden uudet muodot –kollokvion 10.-11.4.2014. Alustajina kuullaan suomalaisen talouden ja yhteiskuntatutkimuksen asiantuntijoita, kansalaisaktivisteja sekä vaihtoehtoisten talousorganisaatioiden toimijoita. Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

Jatkuvan kasvun päämääräkseen asettanut talous on osoittautunut ekologisesti ja sosiaalisesti kestämättömäksi. Kollokviossa haastetaan vallitsevia taloudellisen ajattelun tapoja ja tutustutaan talouden uusiin, vaihtoehtoisiin muotoihin. Esitellyksi tulevat mm. uusosuuskuntaliike, solidaarisuustalous, jakamistalous, commons -ajattelu, degrowth -teoria, uudet tieto- ja kulttuuriteollisuuden muodot sekä prekarisoituminen. Kollokviossa pohditaan Eurooppalaisten yhteiskuntien tulevaisuutta talouden ja ympäristön sekä sosiaalisen ja poliittisen oikeudenmukaisuuden ja toiminnan näkökulmista.

Esitysten pohjalta julkaistaan teos (Talouden uudet muodot, Into 2015), jossa esitellään moniäänisesti, selkeästi ja konkreettisesti uusia talouden muotoja sekä kartoitetaan vaihtoehtoiseen taloudelliseen toimintaan liittyviä esteitä. Samalla pohditaan toiminnan kestävyyttä sekä suhteita vallitseviin rakenteisiin, kuten oikeusjärjestelmään ja edustukselliseen politiikkaan.

 

 

 

Myös jotain slaideja löytyy:

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.