Solidaarisuustalouden havainnollistamisesta

Kirjoittanut Caroline Woolard

Olemme iloisia saadessamme jakaa tämän fantastisen julisteen, jonka tekstin on kirjoittanut Caroline Woolard ja kuvittanut Jeff Warren. Juliste on saatavilla myös espanjaksi ja mandariiniksi. Seuraava teksti on lainattu Unterbahn.comista:

Mihiin käytäntöihin ja paikkoihin voimme luottaa ja mitä voimme vahvistaa tulevaisuudessa?

Se mitä voidaan kutsua ”vaihtoehtoiseksi” taloudeksi USA:ssa tunnetaan globaalisti solidaarisuustalouden nimellä. Solidaarisuustalous tunnistaa ja yhdistää ruohonjuuritason käytännöt kuten lainapiirit, osuuspankit, työläisosuuskunnat, yhteisön turvallisuusaloitteet, yhteisöjen media-asemat ja yhteisöjen maavarannot jotta muodostetaan voimakas poliittinen valta. Konsepti on noussut etelässä nimellä economia solidária ja se on saamassa jalansijaa USA:ssa monilla nimillä, mm. yhteisötalous, rauhan talous, työläisten talous, sosiaalinen talous, uusi talous, kiertotalous, regeneratiivinen talous, paikallistalous ja osuustalous.

Kun monet ovat viimein heräämäässä todellisuuteen että valkoisen ihmisen ylivalta uhkaa julkista terveydenhuoltoa päivittäin, suuri määrä ihmisiä sivistää itseään, määrätietoisesti purkaen alistavia rakenteita organisaatioissa, ja oppien seuraamaan mustia ja värillisiä artisteja sekä organisaattoreita, jotka ovat olleet hyökkäyksen alla satoja vuosia ja jotka ovat aina olleet johtajia solidaarisuustaloudessa. Lisää tietoa solidaarisuustaloudesta saat vierailemalla osoitteissa:

http://www.communityeconomies.org/Home ja http://solidaritynyc.org

Marco Arruda Brasilian solidaarisuustalousverkostosta samoi Maailman sosiaalifoorumissa vuonna 2004: “Solidaarisuustalous ei synny ajattelijoista tai ideoista; se on konkreettisen historiallisen taistelun lopputulosta ja yksilönä ja kollektiivina kehittymistä… innovatiiviset käytännöt mikrotasolla voivat olla mahdollisia ja rakenteellisesti tehokkaita sosiaalisessa muutoksessa mikäli ne punoutuvat yhteen muodostaakseen aina laajempia yhteistyöverkostoja ja tuotanto-rahoitus-jakelu-kulutus-koulutus-viestintä -solidaarisuusketjuja.”

 

Lähde:

https://blog.p2pfoundation.net/illustrating-the-solidarity-economy/2017/01/25

 

Solidaarisuustalous

Solidaarisuustalous on oikeudenmukaisempaan, kestävämpään ja demokraattisempaan talouteen tähtäävää toimintaa, joka toimii vaihtoehtona valtavirran talousajattelulle ja voiton maksimoinnille. Solidaarisuustalous on aikapankkeja, vaihtopiirejä, yhteiskunnallisia yrityksiä, osuuskuntia, omavaraisviljelyä ja paljon muuta.

SUSY (Sustainability and Solidarity in Economy) on Euroopan laajuinen yhteistyöhanke, johon osallistuu Suomesta Eetti. Tutustu toimintaan ja hankkeessa kerättyihin solidaarisuustalouden esimerkkikäytäntöihin täällä! Hanke jatkuu vuoden 2017 loppuun.

Helsingissä ja Tuusulassa toimiva ruokaosuuskunta Oma Maa valittiin 2015 osaksi eurooppalaista kartoitusta. Oma Maan tavoitteena on kattaa jäsentensä koko ruoantarve Tuusulassa Lassilan tilalla tuotettavalla ruoalla. Katso maanviljelijä Jukka Lassilan haastattelu tästä.

 

Lähde: http://www.eetti.fi/solidaarisuustalous

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.