Seitsemän sosiaalisen arvon periaatetta

Nämä periaatteet tarjoavat rakennuspalikat kenelle tahansa joka haluaa tehdä päätöksiä, jotka ottavat huomioon arvon laajemman määritelmän, tehdäkseen maailmasta tasa-arvoismemman, parantaakseen hyvinvointia ja kasvattaakseen ympäristöllistä kestävyyttä.

Seitsemän periaatetta:

  1. Osallista sidosryhmiä – Informoi mitä mitataan ja miten mittaus toteutetaan ja arvotetaan sosiaalisen arvon suhteen osallistamalla sidosryhmiä.
  2. Ymmärrä mikä muuttuu –Artikuloi kuinka muutosta luodaan ja arvioi tämä kerätyn todistusaineiston perusteella, tunnista positiiviset ja negatiiviset muutokset kuten myös ne jotka on tarkoitettu ja joita ei ole tarkoitettu.
  3. Arvosta asioita joilla on merkitystä –Päätösten tekeminen allokoimalla resursseja eri vaihtoehtojen välillä tarvitsee järjestää sidosryhmien arvot. Arvot viittaavat eri lopputulemien suhteelliseen tärkeyteen. Arvot informoidaan sidosryhmien preferenssien mukaan.
  4. Sisällytä vain se joka on tärkeää – Päätä mikä informaatio ja evidenssi täytyy ottaa huomioon jotta saadaan totuudenmukainen ja reilu kuva, sellainen että sidosryhmät voivat saada järkevän päätelmän impaktista.
  5. Älä ylilupaa –Lupaa vain se arvo jonka toiminnot luovat.
  6. Ole läpinäkyvä – Näytä perusteet joilla analyysia voidaan pitää tarkkana ja rehellisenä, ja nätä että se raportoidaan ja siitä keskustellaan sidosryhmien kanssa.
  7. Varmista tulokset – Huolehdi sopivasta riippumattomasta varmistuksesta.

 

Lähde: Social Value International

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.