Postkapitalistisen perustulon malleista

“Arvostettu sosiologi selittää miksi perustulo ei olisi ”epäkannustavaa” työlle (niinkuin monet köyhyyttä vastaan taistelevat tulonjako-ohjelmat). Hänen mielestä perustulo ei ”subventoi matalapalkkaa” moraalisesti ongelmallisella tavalla. Hän puhuu myös perustulon mahdollisesta vaikutuksesta liittoihin ja edistykselliseen politiikkaan.”

via Against the Grain -podcast.

 

Miksi tämä on tärkeää? Koska eri ihmiset kyseenalaistavat sn että perustulo olisi hyvä juttu työssäkäyvälle ihmiselle ja työväenliikkeelle. Tässä edistyksellisempi näkökanta marxistisosiologi Erik Wrightilta vastaa kysymykseen kyllä, ja se tulisi lukea samaan aikaan USA:n työväenliikkeen johtajan kirjoittaman kirjan kanssa, joka sanoo samaa.

Wrightia haastateltiin huhtikuun 5. päivänä Berkeleyläisessä radio-ohjelmasssa nimeltä Against the Grain. 50 minuutin mittaisessa podcastissa Wright esittää vakuuttavan casen siitä kuinka radikaalin vasemmiston täytyy ottaa perustulo vakavasti, samalla kun se vaientaa yleiset huolet siitä että käytäntö loukkaisi työntekijöitä sekä torjua vastaväitteet sen ehdottomuudesta.

 

 

Lähde: P2P Foundation

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.