Onko siirtyminen kiertotalouteen suurin vallankumous sitten teollisen vallankumouksen?

Kiertotalous on vajaan viiden biljoonan dollarin talous vuoteen 2030 mennessä. Viisi juttua jotka tulevat olemaan kovia asioita tuolloin:

1. Kiertävä toimitusketju
Täysin uusiutuvia, kierrätettäviä tai biohajoavia materiaaleja käytetään tuolloin. Kun yritys tarvitsee materiaaleja, jotka ovat haitallisia luonnolle, yritys joko maksaa enemmän tai koittaa löytää korvaavia materiaaleja.

2. Kierrätys
Järjestelmä mietitään uusiksi niin, että suurin osa siitä mitä me pidämme nykyään jätteenä, on tuolloin raaka-ainetta toiseen käyttöön.

3. Tuotteen iän pidennys
Kuluttajat heittävät pois tuotteet joita eivät enää arvosta. Kehittämällä ja ylläpitämällä tuotteita korjauksin, päivityksin ja uudelleenmyymällä tai uudelleentuottamalla yritykset voivat pitää tuotteensa käytössä ja hyödyllisinä niin pitkään kuin mahdollista. Tullaan siirtymään toimintatapaan jossa ei enää myydä, vaan pyritään pitämään tuote hengissä ja relevanttina.

4. Jakamisalustat
Jakamistalous luo uusia teknologioita, uusia suhteita ja bisnesmahdollisuuksia kuluttajille, mikroyrittäjille ja yrityksille jotka lainaavat, jakavat tai vuokraavat hyödykkeitä.

5. Tuote palveluna
Mitä jos tuottajat saisivat niskoilleen omistamisen kaikki kustannukset? Monet muuttaisivat toimintatapojaan välittömästi ja keskittyisivät myyntimäärien sijaan tuotteen elinkaareen, luotettavuuteen ja uusiokäytettävyyteen. Kun kuluttajat käyttävät tuotteita palveluna, bisnesmalli muuttuu olennaisesti.

 

Lähde: WEForum

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.