Miltä seuraavan sukupolven PK-yrittäminen näyttää?

Liiketoiminta on satoja vuosia ollut riippuvainen pankkien tarjoamasta rahoituksesta niiden kassavirtojen hallinnassa ja kasvamisessa. Huolimatta laajalle levinneistä pankkitoiminnan disruption huhuista, pienet ja keskisuuret asiakkaat ovat periaatteessa samoja tänäkin päivänä. Pankit ovat rakentaneet toissijaisia tuotteita niiden ydintoiminnan ympärille ja monet näistä, mukaanlukien tili- ja maksutapahtumien tarkistaminen ja maksukortit ovat tärkeitä PK-sektorin yrityksille. Rahoituspalveluiden kenttä on muuttumassa nopeasti, johtuen suurelta osin halvemmasta ja helpommin saatavilla olevasta teknologiasta ja uusien toimijoiden ilmaantumisesta markkinoille.

Suurin osa pankkitoiminnan innovaatioista tähän asti on keskittynyt
vähittäismyyntiasiakkaisiin, joiden tarpeet pyörivät säästöjen tallettamisen, maksuliikenteen ja luottojen ympärillä. Pankkitoiminnan innovaatiot ovat keskittyneet online-itsepalveluun ja käytettävyyteen, samalla kun uudet toimijat finanssiteknologiassa ovat innovoineet vähittäismyyntimaksuliikennettä ja luotottamista.

Kuten vähittäismyyntitoimijat, PK-yritykset ovat myös kiinnostuneita rahojensa tallettamisesta ja maksamisesta, mutta olettaen että nämä tarpeet tyydytetään perustoiminnalla, niiden pääasiallinen huoli on rahoituksen saaminen. Luoton saatavuus voi olla kriittinen tekijä siinä menestyykö bisnes vai laittaako se lapun luukulle.

Miltä seuraavan sukupolven pankkitoiminta näyttää PK-yrityksille?

Kuten aikaisemmassa postauksessa selitettiin, PK-pankkitoiminta voidaan jakaa kahteen laajaan kategoriaan: tuotteet ja toimitus.

PK-sektorin tyytymättömyys pankkien suhteen on toimituksessa. PK-sektorin pankkikokemuksessa on viisi elementtiä joilla pankit voivat erottautua:

* avoin kommunikaatioyhteys pankin ja asiakkaan välillä
* toimiva yhden luukun palvelu josta pääsy kaikkiin pankkituotteisiin
* pankkien välinen näkyvyys/tiedonvälitys jolla taataan holistinen asiakassuhde
* pääsy luottoon, perustuen PK-yrityksen luottoluokitukseen
* reiluuden ja kunnioituksen kulttuuri

Luottamus, turvallisuus ja online-itsepalvelu pankkitoiminnassa ovat perusvaatimuksia, eivät uniikkeja menestystekijöitä.

Teknologian rooli

Teknologia tuo joitain suuria muutoksia pankkitoimintaan jotka lisäävät arvoa PK-asiakkaille. Todellinen teknologian voima pankkitoiminnan muutoksessa on kuitenkin niinkuin tylsältä kuulostava asia kuin raskaan ja virheille alttiin back-office -toiminnan sivuuttaminen, back-endin läpinäkyvyyden parantaminen ja datavirtojen kommunikoinnin helpottaminen hajallaan olevien systeemien välillä.

Kuinka PK-pankkitoiminta muuttuu

Pankit jotka loistavat pienten yritysten pankkeina tulevat vastaamaan viiteen kriteeriin seuraavin tavoin:

* avoimien kommunikaatiolinjojen tarjoaminen tarkoittaa pankkien osalta tehokasta viestinkäsittelyjärjestelmää, nopeaa pääsyä tietoon ja ihmisresurssien kykyä nopeasti vastata asiakkaille

* yhden luukun palvelu joka yhdistää henkilökohtaisen pankkitoiminnan ja yritystoiminnan vaatii datavirtojen kommunikoimisen helpottamista eri pankin osastojen välillä

* holistinen asiakassuhdenäkökulma vaatii kommunikointia ja läpinäkyvyyttä kaikkien systeemien osalta jotka pankin eri osastoilla on käytössä

* pääsy luottoon tulee olla nopeaa, läpinäkyvää ja ennustettavaa, ja se ei tarkoita rahoituksen tarjoamista kenelle tahansa joka sitä pyytää. se tarkoittaa luottoriskin selkeää kommunikoimista asiakkaille niiden riskien osalta mitkä pankille ovat hyväksyttäviä ja mitkä eivät ja miksi, ja sen varmistamista että luoton hakeminen on helppoa ja hakemus käsitellään nopeasti

* reiluuden ja kunnioituksen tulee näkyä kanssakäymisen kaikilla osa-alueilla pankin ja asiakkaan välillä ja sen tulee olla vahvan vertikaalisen kulttuurin tukemaa

Viranhaltijoita vai haastajia?

Virkaatekevät pankit ovat niitä joilla on asiakkaat ja brändi. Haastajilla on joustavuutta luoda ja iteroida ja vapaus maineen ja kulttuurin tuomista odotuksista.

Virkaatekevillä pankeilla on massiivisia haasteita vanhentuneiden ja hajanaisten järjestelmien yhtenäistämisessä ja niillä on kymmeniätuhansia työntekijitä eri osastoilla. Haastajilla on tehtävää asiakaspohjan rakentamisessa nollasta, joka perustuu lähes eksklusiivisesti asiakkaan tyytymättömyyteen vanhan pankkinsa palveluihin.

Kilpailu on merkki terveistä markkinoista. Huolimatta siitä kuka vanhoista ja uusista jää jäljelle, PK-asiakkaat voivat odottaa hyötyvänsä dramaattisesti.

Vihdoinkin.

 

Lähde: Medium.com

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.