Kymmenen syytä tuhota kapitalismi

10. Kapitalistiset korporaatiot kärsivät persoonallisuushäiriöstä, jolle on tunnusomaista jatkuva antisosiaalinen käyttäytyminen, rajoitettu empatia ja katumus, ja näitä palkitaan osakkeenomistajien taholta kun ne jatkavat näin käyttäytymistä. Jos korporaatiot voitaisiin lähettää kriminaalipsykologin toimistolle, niillä diagnosoitaisiin psykopatia ja ne pääsisivät lepäämään.

9. Kapitalismi ruokkii ahneutta. Mutta ahneus on hyväksi vain kapitalisteille. Normaaleille ihmisille se on antisosiaalista ja sielun tuhoavaa, puhumattakaan siitä että se on äärimmäisen huonoa yhteisöillemme jotka toimivat altruistisesti, myötätuntoisesti ja keskittyvät muiden yleiseen hyvään.

8. Kapitalismi on vähemmistön etujärjestelmä ja luokkahallinto joka perustuu elinkeinon yksityisomistukseen. Tämä antaa muutamalle rikkaalle vallan ostaa ja myydä työpaikkkoja, mikä tarkotitaa sitä että he voivat rakentaa ja tuhota kokonaisia yhteisöjä jotka riippuvat näistä työpaikoista.

7. Kapitalistit ylistävät vapautta ja individualismia, mutta he tuhoavat vapauden ja individualismin kaikilta muilta kuin itseltään. Suuri enemmistö meistä jotka työskentelevät elääkseen saamme päivittäin komentoja kritiikittömästi seurata käskyjä, käyttäytyä kuin olisimme koneita ja rajoittaa luovuuttamme siihen mikä tuottaa voittoa pomoille.

6. Kapitalistit mustamaalaavat yhteistyötä ja kollektivismia, mutta luovat massatuotantoprosesseja jotka perustuvat näihin molempiin työntekijöiden osalta. Heidän systeeminsä vaatii meitä olemaan rattaita massivisessa liikevoitontekokoneessa, mutta koska he pelkäävät sitä voimaa jonka tämä antaa meille, meille kerrotaan että työskentely yhdessä omien päämäärien saavuttamiseksi on väärin ja pahasta. Näin kapitalistit pilkkaavat työväenliikettä ja muita organisaatioita jotka kannustavat työläisiä liittymään yhteen tekemään yhteistyötä keskenään ja toimimaan kollektiivisesti.

5. Kapitalismi vaatii maailman kaikkien aikojen suurimman propagandakoneiston vakuuttaakseen meidät siitä että tämä on ainoa mahdollinen järjestelmä. Se muuttaa ihmiset kuluttajiksi mainonnalla, markkinoinnilla, viihteellä ja jopa niinkutsutuilla uutisilla. Miljoonat ympäri maailman käyttävät luovuuttaan vääristelemään rakkauden, halun, solidaarisuuden ja reiluuden tunteitaan manipulaatiotyökaluiksi niin, että yhä suuremmat liikevoitot voivat valua pienen vähemmistön käsiin.

4. Kapitalismi on systeemi jossa yhden dollarin, yhden äänen periaate dominoi. Ne joilla on eniten osakkeita (jotka on ostettu dollareilla), kontrolloivat jättiläiskorporaatioita, monet niistä ovat voimakkaampia kuin suurin osa maailman hallituksista. Rikkaat käyttävät rahojaan dominoimaan vaaleja joiden olisi tarkoitus antaa meille kaikille yleisesti yhtäläinen äänioikeus. Kapitalismissa ne joilla on eniten rahaa, ovat oikeutettuja suurimpaan osaan tuotteista ja palveluista kuten myös suurimpaan sanavaltaan hallituksissa ja taloudessa.

3. Kapitalismi julistaa paljaan oman edun ajamisen hyvettä, mutta oman edun ajaminen ilman että mietitään moraalia, ekologiaa tai maalaisjärkeä johtaa ympäristön tuhoon, alkuperäiskansojen häviämiseen, kolonialismiin, sotiin ja muihin massatuhon muotoihin. Oman edun ajaminen johtaa kapitalistien voiton maksimointiin kaikkialla, huolimatta siitä vauriosta joka muille ihmisille, planeetan ekosysteemille ja terveydelle aiheutuu. Oman edun ajaminen johtaa kilpailevien talousjärjestelmien ja ajattelumallien tuhoamiseen, joka voi olla este voiton maksimoinnille.

2. Kapitalismi ei ole demokratian ystävä, vaan lopulta vihamies. Kun heitä koetellaan, kapitalistit valitsevat kapitalismin mieluummin kuin demokratian. Jo kansa käyttää demokratiaa heikentämään kapitalistien asemaa, rikkaat valitsevat fasismin eri muodot pitääkseen saavutetut etunsa.

1. Kapitalismi on syöpä joka valtaa planeettamme. Kapitalistit tekevät voittonsa ilmastonmuutoksesta, tuhoamalla meremme, pumppaamalla lisää kemikaaleja ilmakehäämme ja patentoimalla kaiken minkä pystyvät, jopa elämän itsensä.

Vain hankkiutumalla eroon kapitalismista voimme pelastaa ympäristömme.

 

Lähde: http://www.filmsforaction.org/articles/ten-reasons-to-smash-capitalism/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.