Kahdeksan syytä sille miksi maailma on muuttumassa

1. Kukaan ei kestä enää nykyistä työllisyysmallia.

Me olemme saavuttamassa rajamme. Suurkorporaatioille työskentelevät ihmiset eivät enää siedä töitään. Tarkoituksen puute koputtaa ovelle kuin se kumpuaisi sisältä suurena hätähuutona.

Ihmiset haluavat pois. He haluavat jättää kaiken. Katso kuinka moni ihminen on valmis riskeeraamaan yrittäjyyden, lähtemään sapattivapaalle, kuinka moni on masentunut työn takia, kuinka moni on burnoutissa.

2. Yrittämisen malli on myös muuttumassa.

Parin viime vuoden aikana startuppien määrä on räjähtänyt. Tuhannet yrittäjät ovat muuttaneet autotallinsa työpisteiksi puhaltaakseen eloa heidän miljardien dollarien arvoisille ideoilleen. Yrittäjyyden pyörre vaatii että löydetään sijoittaja ja saadaan rahoitusta — se on kuin voittaisi futiksen MM-kisat tai Super Bowlin.

Mutta mitä tapahtuu rahoituksen saamisen jälkeen?

Palataan takaisin palkkatyöhön. Saattaa olla että ollaan saatu mukaan ihmisiä jotka eivät ole tajunneet unelman ydintä, jotka eivät jaa homman tarkoitusta, ja pian kaikki ongelmat liittyvät taas rahaan. Rahoituksesta tulee pian bisneksen ajava voima.

Ihmiset kärsivät tästä. Loistavat startupit romahtavat koska rahantekovaatimus on loputon.

Tarvitaan uusi tapa tehdä asioita. Hyvät ihmiset tekevät asioita jo uudella tavalla.

3. Yhteistyön nousu

Monet ihmiset ovat tajunneet että ei ole järkeä tehdä asioita yksin. Monet ovat havahtuneet siihen hulluuteen joka ”each man for himself”-mentaliteetin ytimessä on.

Pysähdy, ota askel taaksepäin ja ajattele asiaa. Eikö ole absurdia että me, kaikki 7 miljardia ihmistä jotka asumme samalla planeetalla, olemme kasvaneet toisistamme eroon yhä enemmän? Mitä järkeä on kääntää selkänsä tuhansille, ehkä jopa miljoonille ihmisille jotka asuvat kanssasi samassa kaupungissa?

Onneksi asiat ovat muuttumassa. Jakaminen ja kollaboratiiviset talouskäsitteet ovat iskostumassa ihmisten mieliin ja ne näyttävät uutta suuntaa. Suunta on yhteistyössä, jakamisessa, auttamisessa ja yhteiselossa.

4. Me olemme viimeinkin tajuamassa mikä internet on.

Internet on uskomaton asia, ja vasta nyt — niin monen vuoden jälkeen — olemme tajuamassa sen voiman. Internetin avulla maailma avautuu, rajat tulevat alas, yhteistyön määrä kasvaa räjähdysmäisesti, apua on mahdollista saada.

Jotkut valtiot näkivät todelliset vallankumouksensa käyttämällä internetiä pääasiallisena katalyyttina, kuten arabikevät.

Internet on romauttamassa massahallintaa. Massamedian ryhmittymät hallitsevat uutisia ja vääntelevät asioita niin päin kuin se niille sopii, mutta ne eivät ole enää tiedon ainoita omistajia. Pääset käsiksi siihen mitä haluat. Saat solmia siteitä kenen kanssa haluat. Saat tutkia mitä haluat.

Internetin avulla pienet eivät ole enää äänettömiä. On olemassa ääni. Anonyymista tulee tunnustettu. Maailma tulee yhteen. Ja systeemin romahtavat.

5. Liioitellun kulutusyhteiskunnan romahdus.

Liian kauan meitä on manipuloitu kuluttamaan niin paljon kuin pystymme, ostamaan jokainen uusi julkaistava tuote, uusin auto, viimeisin puhelinmalli, huippubrändit, paljon kaikkea mihin vain pääsimmekin käsiksi.

Vastavirtaan kulkevat ihmiset ovat tajunneet että tämä ei toimi. Lowsumerism, hidas elämä ja hidas ruoka ovat eräitä tapoja osoittaa ristiriitoja siinä kuinka absurdiksi olemme järjestäneet elämämme.

Yhä harvempi käyttää autoja. Yhä harvempi ylikuluttaa. Ja monet vaihtavat vaatteita, ostavat käytettyjä esineitä, jakavat varoja, autoja, asuntoja, toimistoja.

Meidän ei tarvitse tehdä kaikkea sitä minkä meille kerrotaan olevan tarpeellista. Ja tämä tietoisuus uudesta kuluttajuudesta voi ajaa minkä tahansa ylikuluttamiseen perustuvan firman konkkaan.

6. Terveellinen luomueläminen.

Me olemme niin hulluja että hyväksymme lähes minkä tahansa syömisen. Sen tarvitsee vain maistua hyvältä ja kaikki on taas hyvin.

Olemme niin irti kaikesta että yritykset ovat aloittaneet käytännössä ruokamme myrkyttämisen, eikä kukaan sano mitään.

Mutta jotkut ovat jo heränneet ja mahdollistaneet terveellisen ja orgaanisen elämäntavan.

Tämä kehitys tulee jatkumaan yhä voimakkaampana.

Mutta mitä tällä on tekemistä talouden tai työn kanssa? Aivan kaikki.

Ruoan tuotanto on yksi yhteiskuntamme perustoiminnoista. Jos muutamme ajattelutapamme, syömistapamme ja kulutustapamme, yritysten on pakko vastata ja sopeutua uusiin markkinoihin.

Pienviljelystä on tulossa taas ajankohtaista ja relevanttia koko tuotantoketjulle. Ihmiset kasvattavat kasveja ja siemeniä kotonaan myös.

Ja tämä muokkaa koko taloutta.

7. Henkinen havahtuminen.

Kuinka monet ihmiset ovat aloittaneet joogan harrastamisen? Entäpä meditaation. 10 vuotta taaksepäin katseltuna, kuinka moni tuolloin harrasti näitä asioita?

Henkisyys on ollut liian kauan vain esoteerikoille varattu.

Mutta onneksi tämäkin on muuttumassa. Olemme saavuttaneet rationaalisuuden rajat. Tajusimme että emme voi vain tietoisessa mielessämme saada selvyyttä siitä mitä täällä tapahtuu. Jotain muutakin on tapahtumassa.

Ihmiset haluavat ymmärtää kuinka asiat toimivat, kuinka elämä toimii, mitä kuoleman jälkeen tapahtuu, mikä on se energia mistä ihmiset niin paljon puhuvat, mitä on kvanttifysiikka, kuinka ajatukset materialisoituvat ja luovat todellisuutemme, mitä on sattuma ja synkronisiteetti, miksi meditaatio toimii, miten on mahdollista parantaa sairauksia käyttämällä pelkkiä käsiä, kuinka vaihtoehtoiset hoidot eivät aina ole perinteisen lääketieteen hyväkymiä mutta ne kuitenkin toimivat.

Yritykset tarjoavat meditaatiota työntekijöilleen. Jopa koulut opettavat nuorisoa meditoimaan.

8 . Epäkouluttautumisen trendi.

Kuka on luonut opetusmenetelmät? Kuka valitsi ne oppiaineet joita pitää opiskella? Kuka valitsi opetettavat historian aiheet? Mikseivät he opeta totuutta muinaisista sivilisaatioista?

Miksi lasten tulisi seurata joitain tiettyjä sääntöjä? Miksi heidän tulee seurata kaikkea hiljaisuudessa? Miksi heidän tulisi pitää univormua? Entäpä kokeissa käynti jolla osoitetaan oppineisuus?

Me kehitimme mallin joka luo systeemin seuraajia.

Onneksi monet ihmiset työskentelevät näiden asioiden parissa suunnitellakseen ne uudestaan, kuten epäkouluttautuminen, kotiopetus taikka hakkerismi.

Ehkäpä et ole koskaan ajatellutkaan tätä ja saatat olla shokissa. Mutta se on tapahtumassa.

Hiljaa ihmiset heräävät ja tajuavat kuinka hullua tällaisessa yhteiskunnassa on elää.

Katso kaikkea uutta mitä ympärillä on ja koita ajatella sitä sen perusteella mitä meille on opetettu olevan normaalia.

Jotain kummallista on tapatumassa.

 

Lähde: Huffington Post

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.