Geenimuokkaus, Moderna ja transhumanismi

Modernan geenipohjaisten mRNA-rokotteiden ollessa suunnittelun ja testauksen alla huippunopeana ratkaisuna COVID-19:n, samaan aikaan tuodaan esiin myös keskustelua transhumanismista.

Transhumanismi on eräänlainen futuristinen filosofia, jonka tarkoitus on muuttaa ihmislaji biotechnologioiden avulla. Transhumanistit näkevät sairauden, ikääntymisen ja kuoleman epähaluttavina ja tarpeettomina, ja tavoite on muuttaa ihmisolento ihmisyyden jälkeiseksi lajiksi, jolla on suurempia kyvykkyyksiä kuin nykyisillä ihmisolennoilla.

Filosofia perustuu sekulaariin humanismiin ja se näkee ihmisluonnon keskeneräisenä evoluution työnä, jossa on tilaa parannuksille ja ehostuksille. Kuitenkin se on radikaalimpi siinä, että se ajaa sekä perinteisiä keinoja parantaa ihmisluonnetta, kuten koulutus ja kulttuurievoluutio, että suoraa lääketieteen ja teknologian soveltamista biologian perusrajoitteista yli pääsemiseksi.

Transhumanistit antavat erityishuomiota geenimanipuloinnille, robotiikalle, molekyylinanoteknologialle ja tekoälylle, ja COVID-19 -pandemia on antamassa geenipohjaisille rokotteille mahdollisuuden puskea läpi globaaleille markkinoille.

Moderna ja geenimanipulointi

Tällä hetkellä on olemassa erilaisia yrityksiä kuten Inovio, Moderna ja CanSino Biologics, jotka ovat testaamassa mRNA- ja DNA-rokotteita SARS coronavirus-2:ta (SARS CoV-2) vastaan, joka aiheuttaa COVID-19:a. Mutta Moderna on eturintamassa napannut $472 miljoonan tuen Yhdysvaltain hallituksen Biomedical Advanced Research and Development Authoritylta (BARDA) rokotteen kehittämiseksi. Tämä tulee niiden $483 miljoonan päälle, jotka se oli jo saanut huhtikuussa, eli yhteensä $955 miljoonaa rahoitusta.

Yhdysvaltain hallituksen lähes $1 miljardin rahoituksen avulla yhdelle ainoalle yritykselle, Moderna voi olla too big to fail. Kuitenkin tämä on hämmentävää yritykseltä, joka ei ole koskaan tuottanut yhtä ainoatakaan rokotetta. CNN:n raportin mukaan, Moderna on perustettu vasta vuonna 2010, se ei ole koskaan tuonut yhtäkään tuotetta markkinoille, eikä se ole saanut FDA:ta hyväksymään yhtäkään sen yhdeksästä rokotekandidaatista käyttöön.

Kuitenkin yritys on pitkään ollut Pentagonin biosodankäynnin alihankkija. Se on työskennellyt läheisessä yhteistyössä Defense Advanced Research Project Agencyn (DARPA) kanssa geenimanipulointien ja mRNA-hoitojen parissa. DARPA on keskittynyt kehittämään tulevia disruptiivisia teknologioita, joilla ylläpitää kilpailuetua sen vihollisiin nähden, mm. monien ‘transhumaanien’ projektien kuten geenimanipuloinnin ja robotiikalla sotilaiden tehokkuuden parantamisen avulla.

Modernan ja mRNA-hoitojen tapauksessa DNA-rokotteita pidetään uutena paradigmana, joka disruptoisi lääketeollisuutta. Sen visiona on ottaa käyttöön uusi teknologia, joka syntetisoi viestejä välittäviä RNA-molekyylejä, eli mRNA:ta — joka on jokaisen elävän solun proteiinintuotannon ohjemanuaali — jolla saataisiin ihmiskeho tuottamaan sen omaa lääkettä.

Joten sen sijaan, että ruiskutettaisiin viruksen palaisa henkilöön stimuloimaan immuunijärjestelmää, kehoon ruiskutettaisiin syntetisoituja geenejä, jotka muokkaisivat, muuttaisivat ja uudelleensuunnittelisivat ihmis-DNA:ta vastustamaan tautia. Jos tämä onnistuu, tieteentekijät toivovat DNA-rokotteista  “transformatiivista” hoitoa sydäntautiin, aineenvaihdunnan ja perimän sairauksiin, munuaisvaurioihin ja jopa syöpään. Lisäksi se voisi olla tehokas suojautumismuoto biologista sodankäyntiä vastaan, joka on myös DARPAn ja BARDAn mandaateissa.

Transhumanismi ja hybridit

DARPA kehittää myös toisenlaisia ihmismodifikaatioita geenimanipuloinnin lisäksi. Tieteentekijät ovat jo nyt sulauttamassa robotiikkaa ihmiskehoon aivokäyttöliittymien (brain-to-computer interface, BCI) muodossa, jossa fyysisen vamman saanut henkilö saa toimintakykynsä takaisin, ja sotilaista tulee älykkäämpiä ja tehokkaampia yhteensulauttamalla aivonsa koneisiin.

Tavallaan Pentagon on rakentamassa oikean elämän teräsmiestä samaan tapaan kuin Marvelin sarjakuvissa. Sotilaiden ulkoinen tukirankapuku on fyysisesti voimakkaampi kuin sotilaat ilman pukua, kun taas toiset sotilaat bionisilla raajoilla suoriutuvat paremmin kuin ihmisraajaiset viholliset. Kun BCI:n lisätään tekoäly, taivas on rajana näille geneettisesti muokatuille ja robotiikalla parannetuille humanoideille.

Mutta USA ei ole ainoa maa, joka toteuttaa ihmisparantelua ja transhumanismia. Venäjä ja Kiina tavoittelevat myös tukirankoja, rokotteita ja aivoimplantteja. Kun tämä kilpailu saa tuulta purjeisiinsa, tulee pohtineeksi että miltä tulevaisuus oikein näyttää näille armeijoille, kun ihmisiä tasaisesti integroidaan koneisiin muuttumaan teräsmiesten armeijaksi.

Tässä Danielin kirja voi antaa hieman ideoita. Tulkitsemalla kuningas Nebuchadnezzarin unta, jossa pää oli kullasta, rinta ja kädet hopeasta, maha ja reidet pronssista, jalat raudasta ja jalkaterät raudasta ja savesta, Daniel paljasti osien olevan maailman imperiumien jatkumo, jossa rautaiset ja saviset jalat olisivat viimeisiä.

Daniel 2:43 sanoo, “Ja ettäs näit raudan sekoitetun savella, niin he kyllä ihmisen siemenellä sekoitetaan, mutta ei he kuitenkaan riipu kiinni toinen toisessansa; niinkuin ei rautaa taideta sekoittaa saven kanssa yhteen”, joka tuntuu kuvaavan ihmisen (savi) ja koneen (rauta) hybridin. Ja transhumanismin ja bioteknologian saadessa tuulta purjeisiinsa, rautaisten ja savisten ihmishybridien armeijat voivat olla todellinen mahdollisuus ei niin kauhean kaukaisessa tulevaisuudessa.

Lähde:

https://blogs.timesofisrael.com/gene-editing-moderna-and-transhumanism/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.