FairMarket on täällä

Projektia vähän taustoittaaksemme ja niille jotka eivät ole kuulleet sen kehityksestä, FairMarket on yksi osa suurempaa kokonaisuutta, joka luo FairCoop-ekosysteemin, joka on globaali ja avoin osuuskunta ”uuden järjestelmän rakentamiseksi vanhan mallin kuoriin”. Verkkosivulta löytyvät kaikki yksityiskohdat, mutta lyhyesti tarkoitukksena on luoda palvelujen verkosto joka sallii kaikkien päästä irti nykyisestä kapitalistisesta hegemoniasta joko osittain tai kokonaan jos niin halutaan. Kyseessä on keskinäisen tuen itseohjautuva verkosto, jossa yhteiset (commons) ottavat niskaotteen liikevoitosta ja markkinoillepääsyn esteitä ei ole muita kuin olla harmoniassa FairCoopin Kokonaisvaltaisen Vallankumouksen, P2P-järjestäytymisen ja Hakkerietiikan periaatteiden kanssa.

Yksi avain tähän ehdotettuun emansipaatioon on päästä ulos valtioiden aikaansaamasta fiat-valuutan monopolista, ”hakkeroimalla forex-markkinat syöttämällä sinne osuustoimintaviirus työkaluksi globaalille taloudelliselle tasa-arvolle”. Tätä varten käytetään kryptovaluutta FairCoinia virallisena FairCoopin valuuttana, vaikka pian FairCredit liitetään mukaan kun se on kasvanut tarpeeksi arvonsäilyttäjänä osuuskunnalle. FairCredittiä on saatavilla osuuskunnan jäsenille, kun taas FairCoin on avoimesti treidattavissa oleva kryptovaluutta joka on rakennettu Bitcoinin muottiin. FairCreditistä on tarkoitus tulla keskinäinen luottojärjestelmä ja sen päätarkoitus on toimia vaihdannan välineenä osuuskunnan jäsenille kun se on julkaistu.

FairCoop voi tuntua uuvuttavan kompleksilta projektilta, ja tosiasiassa ne jotka haluavat päästä sisään kaikkeen sen teoriaan, joutuvat menemään todella syvälle. Etenkin jos tarkastellaan niitä osia projektista jotka ovat vielä roadmappina konseptuaalisella tasolla. Tällä hetkellä kuitenkin riittää ajatella sitä osuuskuntana joka on avoin kaikille niille jotka hyväksyvät sen periaatteet, ja tämä edistää vaihtoehtoista vaihdantajärjestelmää jäsenien keskuudessa. Ihmiset yllättyvät kuinka helppoa on käyttää palveluja joita FairCoop tarjoaa.

Tästä päästään FairMarketiin, joka on keskusmarkkinapaikka FairCoopin jäsenille; kenelläkään ei tarvitse olla mitään tekemistä FairCoopin kanssa päästäkseen käsille markkinoihin, riittää ainoastaan ostaa FairCoineja ja myydäkseen täytyy avata tili ja olla FairCoin-lompakon osoite jotta voi saada varoja.

Nämä markkinoillepääsyn matalat esteet, plus se seikka että melkein mitä tahansa tuotetta tai palvelua voi ostaa ja myydä alustaa käyttämällä, tarkoittavat sitä että ihmiset jotka ostavat jäävät nykysysteemin ulkopuolelle, kuten pakolaiset, taloussiirtolaiset tai paperittomat ihmiset jotka eivät voi avata pankkitiliä (ja siten heillä ei ole mahdollisuutta ottaa osaa nettikauppaan) voivat nyt tehdä niin, niin kauan kun heillä on pääsy internetiin. He voivat käyttää hyväkeen maailmanlaajuista alustaa ja osallistua vaihtoehtoiseen talouteen, joka saattaa olla pelastusrengas ja ulospääsy nykysysteemin loukusta.

Me olemme tulleet pitkän matkan vaihtoehtoisen järjestelmän rakentamisessa ja FairMarket on tärkeä askel, mutta tämä on todellakin vasta alkua. Liity mukaan vallankumoukseen!

 

 

Lähde: https://blog.p2pfoundation.net/fairmarket-is-here/2016/03/19

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.