Autatko jo muutoksen käynnistämisessä?

Me kaikki voimme tuntea sen — loppuvaiheen kapitalismin aiheuttaman mielisairauden joka aiheuttaa laajamittaista masennusta, itsemurhien aaltoja, kroonista häpeän ja syyllisyyden tunnetta, ja yleistä voimattomuuden mielipahaa.

Taloudellisten mahdollisuuksien puute on kouriintuntuva. Suuret mediatalot ovat voimakkaiden rahoitusintressien kontrolloimia ja omistamia. Monessa osassa maailmaa äänestykset ovat järjestetty siihen malliin että ne ovat pelkkä fasaadi demokratiasta. Ja poliittisen korruption systeeminen luonne on muuttunut kiistämättömäksi suurimmalle osalle meistä, kuten tämän tekstin kirjoittaja ja muutkin ovat kirjoittaneet, niin paljon että sillä voisi täyttää yhden kirjaston.

Maailma muuttuu nopeasti ja ihmisillä ympäri maailman on suuri tarve visualisoida se miten tämä muutos tapahtuu. Jos me voimme nähdä oman paikkamme prosessissa, me voimme tietoisesti ja tarkoituksellisesti saada sen aikaan nopeammin. Tässä pieni mielikuva kaikille:

Kuvittele järvenpinta vuoristossa talvella. Ilma on alle nollan asteen ja vesi ei vielä ole jäätynyt. Tuhannet pienet jääsaarekkeet ovat muodostuneet veden pinnalle — jokainen kelluu erikseen ja eristyksissä toisista.

Näitä pieniä saarekkeita ympäröi veden ja ilman myrskyisä sekoitus, osa yli jäätymispisteen, osa alle. Tämä myrskyisyys on se joka pitää veden nesteenä vaikka ilma on tarpeeksi kylmää jähmettyäkseen pinnalta. Sitten yhtäkkiä tapahtuu nopeutuminen… useat jäätaskut törmäävät yhteen ja alkavat kellua toistensa kanssa harmoniassa.

Ja yhtäkkiä tuhannet jääsaarekkeet ovat kutoutuneet toisiinsa kun jääpoimu levittäytyy koko järven päälle.

Tällaista kutsutaan faasimuutokseksi. Kun neste ja kaasu tanssivat kauniisti yhdessä ja siirtävät veden nesteestä kristallimuoton. Se tapahtuu energeettisesti sekoituskuviona joka on hajautettu yli koko järven. Se tapahtuu kaikkialla yhtä aikaa — itseorganisoituva monin paikoin joka saavuttaa synkronisiteetin globaalisti nousevana ilmiönä.

Kuvittele nyt että järven sijaan näemme kulttuurin sosiaalisen muutoksen fyysisen prosessin taloudellisessa tai poliittisessa järjestelmässä. Vesimolekyylien sijaan sinun tulee ajatella tarinoita, sosiaalisia normeja ja standardikäytänteitä — kuinka ihmiset ajattelevat, järkeistävät ja tekevät asioita.

Pienissä ihmiskunnan keskittymissä on yksilöitä jotka elävät elämäänsä. Alkuvaiheessa on vain muutama eristäytynyt ihminen jonka elämäntarina rikkoutuu ja he eivät saa selkoa ympärillä olevasta elämästä pelkästään kuuntelemalla muitten maalaisjärkeä.

Tee kovasti töitä jotta saat työpaikan. Jatka laskujen maksamista ja selviät veloistasi. Opiskele kovasti jotta pääset hyvään kouluun. Valmistu ja aloita urasi. Osta talo ja asetu paikoillesi kasvattamaan perhettä.

Tämä on kapitalistisen yhteiskunnan standardikertomus jo kolmen sukupolven ajalta. Se on toiminut monille ihmisille 50 vuotta sitten (vaikka prosessi oli rajattu länsimaiseen valkoihoiseen etuoikeutettuun mieshenkilöön tuolloin) ja se tuntui ”järkeenkäyvältä” hetken aikaa. Kuitenkin nyt tarina on täysin rikki — se ei sovi enää jokapäiväiseen elämäämme ja se on käyttökelvoton ohjaamaan sitä kuinka suunnittelemme ja toimimme nykyajan maailmassa.

Kun yhä useammat tuntevat irtonaisuutta sen kuinka ”maailman tulisi olla” ja sen kuinka se oikeasti on välillä, meistä on tullut uusien tarinoiden siemeniä. Meistä tulee pieniä uuden paradigman mahdollisuuden saarekkeita.

Ja kun me koemme epävarmuuden myrskyä ja kaaosta tässä tilassa, me saatamme hämmentyä helposti. Se mikä tekee tästä vaikeampaa on se seikka, että eliitin kontrolloima media syöttää meille jatkuvasti kuvaa siitä että maailma koostuu yksilöistä, jos epäonnistut se on sinun oma vikasi, ja jos sinulla on velkaa (huolimatta siitä kuinka eettisesti kyseenalaisessa tilanteessa sinut on siihen pakotettu) sinulla on moraalinen velvollisuus maksaa se takaisin. Tällä tavoin meistä on tullut kapitalismin rahajärjestelmän orjia.

Epäharmonia jonka tunnemme sisimmässämme on se mikä tulee vastaan kun sosiaalinen järjestelmä hajoaa. Massiivinen epätasa-arvo asettaa meidät toistemme kanssa vastakkain mahdottomassa pelissä jossa ne jotka ovat rikkoneet systeemin (veroparatiiseilla, ostamalla vaalitulokset, poistamalla verot superrikkailta, leikkaamalla sosiaalituista ja paljon muuta) ovat ainoita voittajia.

Samaan aikaan sodat jatkuvat lakkaamatta, jotka siirtävät vaurauden kansalta sotateollisuuden toimijoille ja siirtävät luonnon hedelmät paikallisilta kansoilta monikansallisten yritysten si8oittajille/omistajille. Meidän käsketään syyttää itseämme. Ja media käyttää harhautusta piilottaakseen Torikokoukset, Occupy Wall Streetit, arabikeväät, leikkauksien vastaiset puolueet ja kaikki muutkin kansannousut meidän silmistämme — kokonaiskuvaa ei ole luotu ja me olemme edelleen yksinäisiä.

Kuitenkin, aivan kuten pienet jääkristallien saarekkeet sen jäähtyneen järven pinnalla, meistä on tullut legioona. Tällä hetkellä meitä uuteen maailmaan heränneitä on yli 200 miljoonaa. Me jatkamme häviämistä koska vallassaolijat joiden ideologia velkaorjuudesta ja vaurauden hamstraamisesta pitää meidät loukussa heidän tarinoihinsa.

He ovat erittäin organisoituneita toimissaan. Me olemme hajautettuja ja epätietoisia siitä, että meidän lukumäärämme on heitä monta kertaluokkaa suurempi. Edessämme oleva tehtävä nyt on löytää resonanssi elinkokemuksestamme ja kutoa tunteiden, ajatusten ja uskomusten verkko koordinoiduksi toiminnaksi. Tässä puhutaan nyt parantamisesta, ei sotimisesta. Me voitamme menemällä syvälle itseemme ja yhdistymällä yhteiseen ihmiskuntaan.

Lyhyt tutkimus ihmiskunnan historiaan saa sen näyttämään siltä kuin olisimme sotaa haluava laji — mutta se on vain sivilisaation viimeisen 6000 vuoden imperialistisen valloituksen tarina. Jos menet kauemmas historiaan, löydät satoja tuhansia vuosia vanhat metsästäjä-keräilijäesi-isiemme egalitaariset siteet. Huomaa, että viimeisimmät tutkimukset empatiasta neurotieteissä, psykologiassa ja sosiologiassa ovat havainneet meidän olevan yhteistyösuuntautuneita ja kykeneviä inspiroivaan määrään myötätuntoa kanssaihmistämme ja muuta luontoa kohtaan.

Joten siksi tämä mielikuva. Ole toivon kristallisaareke. Anna tarinallesi rakenne ja jaa elämänkokemuksesi totuus. Tämän paranemisprosessin kautta saavuta muut ja ota heidät mukaan. Löydä äänesi. Kerro totuutesi. Ja ole osa transformaation aaltoa joka tästä seuraa.

Eteenpäin, kanssaihmiset!

 

Lähde: P2P Foundation

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.