Alustatalousliikkeen suuret suunnitelmat vuodelle 2017

Viime vuosi alustaosuustalousliikkeessä — konsepti jossa kollektiivisesti omistetaan digitaaliset alustat — edistyi jättiharppauksin. Eräs kohokohdista oli Platform Cooperativism Consortium (PCC), joka perustettiin toisessa alustatalouskonferenssissa The New Schoolissa New York Cityssa viime marraskuussa. PCC, jonka jäsen Shareable on, pyrkii tukemaan monia kehittyvän liikkeen osa-alueita tukemalla tutkimusta, kouluttamalla ja muilla toimin. Vaikka ryhmä on edelleen lapsenkengissään, se on jo kehittynyt merkittävästi kehittämällä alustaosuustaloutta.

Tällä viikolla Trebor Scholz, kirjailija ja alustaosuustalouden tutkija, esitteli suunnitelmamme tulevalle vuodelle. Tässä ovat Scholzin yhdeksän prioriteettia:

1. Alustaosuustalouden verkkokurssi (MOOC). Välittömästi siirryimme keräämään rahoja kurssia varten. Tämä kurssi tulee olemaan tarkoitettu motivoituneita yksilöjä varten sekä ryhmille ympäri maailman jotka haluavat perustaa oman alustaosuuskunnan tai tarkastella sellaisen merkityksiä avoimelle sosiaalitaloudelle. Se tulee myös palvelemaan akatemiassa toimivia tarjoamalla opetettavia osuuksia joita opettajat voivat käyttää materiaalinaan. Jos tehtävänä on, niinkuin Benkler väittää, tarttua tähän uniikkiin historialliseen hetkeen ja muuttaa tapa jolla poliittis-taloudellisia prosesseja ymmärretään, tällaisen kurssin saatavuus tulee olemaan tärkeä työkalu uuden yhdessä rakentamamme ymmärryksen levittämisessä.

2. Kehikot. Suunnitelmissamme on työstää lainsäädännöllisiä kehikkoja jotta autetaan yhteisöjä perustamaan alustaosuuskuntia, ainakin USA:ssa.

3. Design. Design-tiimi on jo aloittanut platform.coop-verkkosivun työstämisen. Se julkaistaan helmikuussa. Kaikki ehdotukset sivujen sisällöstä voi lähettää sähköpostilla.

4. Rahankeruu. Olemme perustamassa lahjoituskanavaa ja etsimme ensimmäisiä lahjoituksia tukemaan i) PCC:n pyörittämistä, ii) alustaosuustaloutta käsittelevää verkkokurssia, ja iii) työskentelemään lakikehikkojen parissa jotta alustaosuuskunnan perustaminen olisi helpompaa.

5. Platform Cooperativism Consortium jatkaa eri alustaosuuskuntien haastattelemista eettisistä sitoumuksista, opituista asioista, omistusmalleista sekä hallintajärjestelmiästä ja jatkaa artikkelien julkaisua, mikä tekee yhteisöstä vieläkin tietoisemman ekosysteemin projekteista. Näiden tarinoiden tarkoitus on tuoda yhteen ekosysteemin ihmiset. Verkostomme on niin potentti kuin sen ihmiset ovat. Voit pysyä aallonharjalla tässä hommassa seuraamalla kirjoittamiamme tarinoita osoitteessa http://platform.coop/stories. Olemme avoimia sinun tarinallesi. Lähetä se meille!

6. Olemme kartoittamassa kasvavaa alustaosuuskuntien kenttää ja siihen liittyviä demokraattisesti johdettuja projekteja edistämällä Internet of Ownership -ryhmittymän loistavaa työtä, joka on tuottanut kattavan alustaosuuskuntien luettelon, monia artikkeleja, ja ylläpitää tapahtumakalenteria aiheeseen liittyvistä tapahtumista.

7. Syksyllä 2017 kokoonnumme seuraavaan tapahtumaan New Schooliin. Kirjoita meille toivomuslistasi tapahtumaan liittyen.

8. Olemme aikeissa julkaista eurooppalaisen sisarjärjestön Platform Cooperativism Consortiumille.

9. Alustaosuustalouden tapahtumia pidetään monissa paikoissa kuten Lontoo, Brysseli, Melbourne ja Berliini.

Haluatko oppia lisää alustaosuustaloudesta? Tutki läpikotaista selontekoamme.

 

Lähde:

http://www.shareable.net/blog/the-platform-cooperativism-consortiums-big-plans-for-2017

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.