7 avainta nykyajan liiketoimintamalliin

Vuoden 2008 rahoituskriiisin jälkeen on näkynyt uusia bisnesmalleja, jotka keskittyvät enemmän sosiaaliseen ja ympäristölliseen vastuuseen, ja uuteen vaatimukseen jakamiselle ja luottamukselle, sekä asiakkaan ja yhteisön yhteistyölle. Yritykset kuten Airbnb, Uber, Zappos ja Whole Foods näyttävät esimerkkiä, ja näyttävät tien kannattavuuteen ja tarkoitukseen.

Uudessa kirjassaan “We-Commerce: How to Create, Collaborate, and Succeed in the Sharing Economy”, veteraanimarkkinoija Billee Howard kutsuu tätä liikettä ”me”-keskiseksi taloudeksi. Hän esittää roadmapin jotta voimme navigoida uuden talouden kenttää, pitäen kiinni vanhan systeemin parhaista puolista, samalla kun innovoimme polun kohti menestystä.

Seuraavassa 7 avainta menestykseen:

  1. Toimita arvoa suuremmalle yhteisölle, sekä asiakkaille ja sisäpiirille. Tarjoa aitoa arvoa ja anna takaisin globaalillle yhteisölle ja työntekijöille, luo luottamusta ja lojaliteettia, joka taas tuo lisää asiakkaita. Lopputulos on win-win. Enemmän liikevoittoa bisnekselle, tyytyväisiä asiakkaita, ja iloisia työntekijöitä kaikilla tasoilla.
  2. Kehitä henkilökohtainen erikoisen hyvä palveluasenne. Massatuotanto ja hyödykkeiden hinnoittelu varana on menneen talveen lumia. Uusi sukupolvi asiakkaita haluaa tarjota oman mielipiteensä, ja haluaa että häntä kohdellaan ainutlaatuisena ratkaisussa, toimittamisessa ja palvelussa. Liiketoiminnassa onnistuminen nykypäivänä on taidetta, luovuutta ja innovaatiota.
  3. Asiakkaiden ja tiimin jäsenien tulee olla mieluummin innostuneita kuin pakotettuja. Yritykset jotka tarjoavat arvoa tuotteen tai palvelun lisäksi, esim. sosiaalisena tai ympäristöllisenä hyötynä, nähdään johtavan tietä kohti yhteistä yltäkylläistä tulevaisuutta. Tämä johtaa uuteen lojaaliuteen organisaation sisällä, sekä ulkopuolella, ja se kasvattaa liikevoittoa.
  4. Kasva suuremmaksi ajattelemalla pienesti alussa. Aloita siitä nichestä josta haluat olla tunnettu, ja laita kaikki kylmäksi olemassa paras. Fokuksen rajaaminen itseasiassa laajentaa houkuttelevuutta ja sallii korkeamman hinnan veloittamisen koska olet asiantuntija. Tämä tuo uskottavuutta jotta voi myöhemmin laajentaa muille nicheille ja kasvattaa markkinoita.
  5. Tee innovaatiosta, luovuudesta ja taiteellisuudesta ydinosaamistasi. Tämä vaatii tiiminjäseniltä sijoittajamaista ajattelutapaa, ja palkkiojärjestelmää joka edistää luovuutta. Se edellyttää asiakkaiden kuuntelemista ja kulttuurinmuutosta. Ehkä eniten, se edellyttää johtajuutta ja kommunikaatiota huipulta, sekä yhteisiä tavoitteita.
  6. Kerro tarina tarkoituksestasi jotta saat muut mukaan ja jäät mieleen paremmin. Tarinat ovat olleet olennainen muutoksen ajuri läpi historian. Hyvät tarinat saavat meidät ajattelemaan ja tuntemaan. Ne jäävät mieleen ja auttavat muistamaan ideoita ja konsepteja tavoilla joilla teksti ja kuvaajat eivät sitä tee.
  7. Tuo yhteen asiakkaittesi fyysinen ja digitaalinen maailma. Varmista että kaikki relevantti asiakastieto, huolimatta kanavasta tai lähteestä, on heti saatavilla jokaisessa asiakkaan matkan vaiheessa. Voimaannuta kaikki tiimin jäsenet ja asakkaat, sekä paikan päällä että verkossa, oikealla informaatiolla jota he tarvitsevat ostopäätöksen tekemiseksi.

Finanssikriisin lisäksi maailmaa on muuttanut Internet ja globaali tiedonvälitys. Asiakas- ja bisnesuniversumit ovat nyt globaalit ja täysin verkottuneet. Tämä tarkoittaa että kaikki asiakkaiden tarpeet ja ympäristö ovat osa heidän omaa maailmaansa, ja he odottavat näiden olevan osa kaiken bisneksen fokusta.

Kun uudet jakamistalouden haastajat jatkavat uusien liiketoimintamalliensa kehittämistä, perinteiset virkaatekevät ovat pakotettuja muuttumaan, tai pakotettuja poistumaan markkinoilta. On aika ottaa luku missä olet tällä kartalla. Onko yrityksesi innovoimassa polkua menestykseen, vai ajaako se vanhaa aaltoa pitkin kohti kalliojyrkännetta?

 

Lähde: http://blog.startupprofessionals.com/2015/12/7-keys-to-new-business-model-for-todays.html

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.