6 dokumenttia jotka muuttavat käsityksesi eläimistä ja ympäristöstä

Kuinka monta kertaa olet elämäsi aikana katsonut dokumenttia joka on muuttanut täysin sen miten näet maailman? No, ehkä ei koko maailmaa, mutta saanut sinut arvioimaan jotain elämäsi osa-aluetta ja näkemään sen eri silmin. Jos olet nähnyt Blackfishin, tiedät mistä puhutaan.

Usein dokumentit voivat inspiroida sinua toimimaan tai nousemaan vastaan jossain aiheessa jota et ole aiemmin miettinyt tekeväsi. Tämä on näiden uskomattomien filmien todellinen voima. Haluamme aina oppia ympäristöstä ja eläimistä, ja dokumenttien katselu voi olla viihdyttävä tapa saada tietoa.

Joten, jos etsit tilaisuutta rentoutua popkornin parissa ja imeä itseesi hieman tietoa maapallosta ja eläimistä, tässä on hyvä lista! Dokumenttine katselu ystävien ja perheen kanssa on hyvä tapa kertoa omista kiinnostuksenkohteista — mistä sitä tietää vaikka se inspiroisi muitakin!

1. Racing Extinction

Oceanic Preservation Societyn uusi filmi, The Coven tekijöiltä,tarkastelee maailmamme nykyistä lajien massatuhon kriisiä. Kirjaten ylös ne monet ihmisen aiheuttamat lajien tuhoutumisten syyt, mukaanlukien ilmastonmuutos, elinalueiden tuhoutuminen, teollinen ruoantuotantojärjestelmä ja laiton luonnoneläinten kauppa, OPS avaa silmämme planeetan kuudennelle massatuholle. Vaikka filmin premissi saattaa olla enteilevä, viesti kertoo kuitenkin toivosta ja vapahduksesta. Racing Extinction sai juuri ensiesityksensä Sundance-elokuvafestivaaleilla ja se tullaan julkaisemaan myöhemmin tänä vuonna. Katso traileri alla sekä Racing Extinction -verkkosivut.

2. Cowspiracy

Karjantuotannon vaikutus planeetallemme on liian usein aliarvioitu ja ylenkatsottu. Itse asiassa monet ympäristöaktiivit ovat varovaisia edes harkitsemaan tutkia sitä massiivista määrää kasvihuonekaasuja, jonka tämä teollisuudenala tuottaa, johtuen sen heltymättömästä vallasta ja vaikuttamisesta maatalousteollisuuteen. Cowspiracyn tekijät eivät kuitenkaan pelkää kohdata tätä tärkeää totuutta. Tarkastellen kaikkia niitä tapoja joilla eläinmaatalous tuhoaa ympäristön, tämä dokumentti muuttaa varmasti sitä tapaa jolla näet ruokavaliosi. Voit striimata filmin netistä tai tilata DVD:llä, voit jopa järjestää näytännön Cowspiracyn verkkosivuilla.

3. Virunga

Tämä uraauurtava dokumentti on saatavilla ainoastaan Netflixissä. Virunga avaa silmämme vääjäämättömälle korvaamattoman arvokkaan elinalueen tuholle sen kertoessa meille kaikista vastaantulevista haasteista Afrikan vanhimmassa kansallispuistossa. Virunga on koti eräille maailman viimeisistä jäljelläolevista vuorigorilloista. Se näyttää kuinka öljyteollisuus ja salametsästäjät yrittävät systemaattisesti saada puiston itselleen. On tärkeämpää kuin koskaan että ihmiset antavat tukensa Virungan puistonvartijoille ja pyrkivät yhdessä pelastamaan tämän villin paikan, sillä se on yksi maailman viimeisistä biodiversiteetin pesäkkeistä.

4. Last Days of Ivory

Norsunluun laiton kauppa on suurin yksittäinn elefanttipopulaation sukupuuton syy. Joka 15:s minuutti elefantti murhataan sen syöksyhampaiden takia. Ottaen huomioon nämä tilastot, on arvioitu että villi Afrikan elefantti tulee kuolemaan sukupuuttoon seuraavan 2 vuosikymmenen aikanaLast Days of Ivory tarkastelee sitä miten tämä väkivalta elefantteja kohtaan on sidoksissa globaalin terrorismin ja muiden rikosten kanssa. Monet ihmiset eivät tunnusta sitä, että kun he ostavat norsunluuta, he rahoittavat hirmutekoja ihmisiä ja eläimiä kohtaan. Tämä lyhyt filmi on katsottavissa YouTubesta ilmaiseksi ja jaettavissa uskomattoman vaivattomasti. Joten levitetään tätä tärkeää sanaa!

5. Earthlings

Earthlings ei ole dokumentti heikkosydämisille, mutta sen viesti on uskomattoman totta ja voimakas. Se tarkastelee sitä miten eläimen kärsivät ihmisten käytöstä, oli kyseessä sitten ruoka, viihde, muoti tai jopa ystävyys. Filmi on saanut lempinimen “Vegan Maker.” Vaikka viesti voi olla vaikea ottaa vastaan, Earthlings pakottaa meidät kohtaamaan hyväksikäyttävän suhteemme eläimiin ja luonnolliseen maailmaan sekä kyseenalaistamaan sen miten olemme tulleet tähän. Voit katsoa koko videon Earthlingsin verkkosivuilla.

6. Chasing Ice

Maapallon jääpeitteen katoaminen on mahdollisesti yksi näkyvimpiä todisteita globaalista ilmastonmuutoksesta. Tässä dokumentissa ympäristövalokuvaaja James Balong suorittaa kyselyä pohjoisnavan jääpeitteistä ja todistaa shokeeraavan kadon henkilökohtaisesti. Chasing Ice näyttää meille ensi kädeltä miltä planeetta näyttää kun se on täynnä hiilidioksidia ja muita kasvihuonekaasuja, ja vaikka Balongin kuvat Islannista ovatkin henkeäsalpaavia, totuus jonka ne paljastavat ei ole kaunis.

 

Lähde:

http://www.onegreenplanet.org/environment/animals-and-environment-documentaries/

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.